Genel

Kabristanlıklarda istinat duvarı çalışması başladı

Kabristanlıklarda istinat duvarı çalışması başladı

Bedir Muhtar ve Ervah Kabristanlıklarında istinat duvarı çalışması başlatıldı

Şehrin her noktasında çeşitli alt yapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekipleri Bedir Muhtar ve Ervah kabristanlıklarında istinat duvarı çalışması başlattı.

 Bedir Muhtar ve Ervah Kabristanlıkları yanında bulunan engebeli arazinin yağmur sel gibi doğal afetlerden etkilenerek mezarlık alanlarına zarar vermesinin önüne geçmek istinat duvarı yapılıyor.

Belediye ekipleri Bedir Muhtar Kabristanlığına 2 metre ve 3 metre yüksekliğinde 131 metre uzunluğunda betonarme istinat duvarı yaptı. Bedir Muhtar Kabristanlığında yapılan çalışmaları tamamlayan Belediye Ekipleri Ervah Kabristanlığında bulunan 113 metre uzunluğundaki alanda istinat duvarı için çalışma başlattı. 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Mezarlıkların herkesin ortak manevi değeri olduğuna dikkat çekti. Başkan Dinçer, bu alanların korunması için herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Mezarlıklar alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak şehir merkezindeki mezarlıkların bakım, onarım ve temizliğini yapıyoruz. Bu yıl bu çalışmalarımızı biraz daha kapsamlı bir şekilde yaptık. Hepimizin manevi değeri olan mezarlıklarımızın çevresel etkilerden ve iklim koşullarından olumsuz yönde etkilenmemesi için istinat duvarı ihtiyacı olan noktaları tespit ederek buradaki eksiklikleri giderdik. Şehrimizin her noktasında çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL