SİYASET

İYİ Parti Milletvekili Adayı Ertürk “Lavanta değil Avanta bahçesi”

İYİ Parti Milletvekili Adayı Ertürk “Lavanta değil Avanta bahçesi”

İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk “Lavanta değil avanta dedik bahsi geçen parti cevap veremedi!”

İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk dün Armutlu Köyünde ‘’ Dünyanın en büyük lavanta bahçesi” adı altında yapılan vurgunu vatandaşların katılımı ile gün yüzüne çıkartmış, “meger lavanta değil avanta bahçesiymiş” demişti.  Ali Abbas Ertürk’ün dün yaptığı basın açıklamasının kamuoyunda büyük ses getirmesi üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün Ertürk’e cevaben yaptığı açıklamada, Ali Abbas Ertürk’ün açıklamasının gerçekleri yansıtmadığı söylendi. Milletvekili adayı Ertürk yeni bir basın açıklaması daha yaparak yetkili kurumlara bazı sorular sordu.

Bu Siyasi Rantı Yapanlar; Devlet Memurluğu Görevini Hiçe Sayarak AK Partiye Oy İsteyen Devleti Temsil Edenlerdir

Bildiğiniz gibi dün bir arazi vurgununu daha belgesi ile ortaya çıkarttık. Bugün çevre ve şehircilik il müdürü bir açıklama yapmış. Cevap verdiğini zannetmiş. Sayın Müdür ‘bu bir siyasi rant demiş’ bizde aynısını diyoruz, bu bir siyasi ranttır, bu siyasi rantı yapanlar; Devlet Memurluğu görevini hiçe sayarak AK Partiye oy isteyen Devleti temsil edenlerdir.

Bize verilen cevapta ‘Bahsi geçen arazi lavanta ekimi için verildi’ deniliyor, biz bu arazi patates ekimi için verildi demedik ki. Ben patates edilecek, soğan ekilecek, buğday ekilecek demedim ki. Ben ‘siz lavanta dediniz ama gittik baktık lavanta yok avanta var’ dedim. Lavanta yetiştirilsin diye verilen arazi senelerdir neden boş diye sordum.

Şirket Hisselerinde Adı Geçen İbrahim Ulusoy AK Parti İl Balkan Yardımcısı mıdır, Değil midir?

Sayın Müdür ‘ihaleyi, ihaleye girenlerden en yüksek baz puan veren aldı’ demiş. Nedir bu en yüksek baz puan, açıklar mısınız? AK Partide yönetici olanların puanları yüksek çıkıyorsa bilemem. Hangi kriterle puanı yüksek çıkmıştır. Bu şirketin önceden böyle bir yatırımı var mıdır da puanı yüksek çıkmıştır.

Bir başka sorum Ahmet Cemal Dinçay bu araziyi aldıktan sonra şirket bilgilerinde bir değişikliğe gidilmiş. İbrahim Ulusoy bu şirkette hisse sahibi olmuştur. Sicil gazetesinde bu bilgiler mevcuttur. İbrahim Ulusoy bu şirkette hisse sahibi olmuş mudur, yoksa Ticaret Sicil gazetesinde açıklanan belge sahtemidir. Bunun açıklamasını da sayın müdürümüzden bekliyoruz. Şirket hisselerinde adı geçen İbrahim Ulusoy AK Parti İl balkan yardımcısı mıdır, değil midir?

Kuraklık Yüzünden Ekim Yapılamadıysa Neden İptal Kararı Verdiniz?

Sayın Müdür, ‘iptal kararını aldık’ demiş. İptal kararını nasıl aldığınızı ben biliyorum. Olayın belgeleri Ali Abbas Ertürk’e gelince, ben açıklamayı yaptıktan sonra, apar topar bir günde İptal kararını aldınız. Biliyorum, beni aradınız… ‘Biz hemen hallediyoruz dediniz. Suçüstü yakallanınca iptal kararı aldınız. Yani iptal kararını siz almadınız… Ali Abbas Ertürk size iptal kararı aldırttı bunu da bilmenizi isterim. İptal kararı aldık, önelem aldık diyorsunuz. Siz iptal kararı aldıktan sonra araziyi kiralayanlar araziye neden tel çit çekiyor? Yani siz önlem aldık sanıyorsanız ayakta uyuyorsunuz.

Devletin malını hazine arazisini korumakla görevli müdür, kuraklık yüzünden ekim yapılamadı diyerek şirketin savunulucuğuna soyunmuştur. Kuraklıkta dolayı ekim yapılamadıysa demektir ki bu şirket işinin ehli bir şirket değil. İşini iyi yapan şirket, kuraklıktan dolayı ekim yapamamış madem, neden iptal kararı aldınız?

Demişsiniz ki biz iptal kararlarından sonra gerekli önlemleri aldık. Siz önlem aldığınızı sanıyorsanız ayakta uyuyorsunuz.

 

Ben açıklamamda bir siyasi ranttan, bir siyasi nüfus kullanımından bahsettim. Anlaşılan o siyasi parti çıkıpta hiçbir açıklama yapamayacak. Bizimle Çevre Şehircilik Aksaray İl Müdürü Muhatap olmuş. Ayrıca açıklamada hiçbir sorumuzun cevabı verilmemiş. Lavanta ekimi için verildi demiş… Hazine arazilerinin kullanımı demiş… Demiş, demiş, demiş ama hiçbir açıklama yapılamamış. Kısacası hiçbir sorumuzun cevabı verilmemiş. O halde bizde Çevre ve şehircilik il müdürüne soralım…

825 Dönüm Araziyi Yıllık Sadece 1400 TL Kirayla Verdiğiniz Ahmet Cemal Dinçay AK Parti Karaman Gençlik Kollarının Başkanlığını Yapmış Mıdır, Yapmamış Mıdır?

Sayın Müdür; 825 Dönüm araziyi yıllık sadece 1400 TL kirayla verdiğiniz Ahmet Cemal Dinçay AK Parti Karaman gençlik kollarının başkanlığını yapmış mıdır, yapmamış mıdır? Bu parayla TOKİ’de bir ev 15 günlük kiralanamaz. Bir çuval soğan alınamaz. Bu rakam dogru değilse bu rakam doğru değil deyin. Buna da bir açıklama yok.

Ahmet Cemal Dinçay Gerçekten Bakan Kurum’un Akrabası mıdır Değil midir?

Ahmet Cemal Dinçay, Armutlu’da bulunan çiftçilere ‘her yerde Sayın Bakan Murat Kurum’un akrabasıyım sizinle görüşeceğiz’ tehditinde bulunmuş. Ahmet Kemal Dinçay gerçekten bakan Kurum’un akrabası mıdır değil midir? Akrabası değilse açıklansın. Artık bunun cevabını da sayın bakan mı verir yoksa il müdürü mü verir bilemiyorum. Kim cevap verirse cevabını bekliyoruz.

Çevre ve Şehircilik İl müdürüne soruyorum şu göstermiş olduğum fotoğraftaki, Yenikentte’ki hazine arazisine yapılan bu evler AK Partide ki hangi nüfuslu, zengin iş adamına aittir. AK Partide görevlidir, seçim yasakları başlamadan acilen açıklama bekliyorum. Bu evleri hazine arazisine yapan AK Partili ismi açıklamanızı bekliyorum!

Ben Hayatım Boyunca Ne Siyasi Ne Ticari Hiçbir Rant Peşinde Koşmadım!

Ben hayatım boyunca ne siyasi ne ticari hiçbir rant peşinde koşmadım, sen beni tanımzasın ama tanıyanlara sor. Bu işler makam aracını özel şahsi işlerinde kullanmana benzemez. Bu işler millet inim inim inlerken, şu ekonomik krizin olduğu ortamda lojmanı beğenmeyip, 248 bin liraya tadilat yaptırmayada benzemez. Makamına gelenlere Sayın Cumhurbaşkanı’nın, AK Partinin propagandasını yapmayada benzemez. Anlaşılan sizinle çok uğraşacağız. Sizin kurumunuz sayesinde her hafta, her ay bir yolsuzluk dosyası ile uğraşıyoruz. Ben bunu daha öncede söyledim, iktidar olduğumuzda devletin kurumlarında çalışan herkes benim çalışma arkadaşlarımdır. Milletvekili olursam önce benim milletvekili olmamı çok isteyen bir abim vardı, onun mezarına gideceğim. Gidecegim ikinci yer ise sizin kurumunuz. Milletvekili olur olmaz sizin kurumunuza çay içmeye geleceğim. Her halde bir çay ısmarlarsınız’’ diyerek seçildikten sonra bizzat gidip yolsuzluk dosyalarının hesabını soracağını belirtti.

Ali Abbas Ertürk ayrıca kendisine cevap veren il üdürünü eleştirirken “33 şehit oluyor açıklamayı Hatay valisi yapıyor. Yolsuzluk oluyor açıklamayı çevre müdürü yapıyor. İktidar partisinden hiç bir ses yok.

Diyorlar ki Ali Abbas Ertürk devlete vuruyor. Ali Abbasın kaç dönüm arazisi var da vuruyor. Kaç dönüm arazimiz var, hangi yapımız var da Çevre Şehircilikten ruhsat alamamıyoruz. Çevre Şehircilikte bekleyen hiçbir doyamız yok! Ben Devletimiz için, milletimiz için, en çok da Aksaray halkı için konuşuyorum. Onlar için uğraşıyorum” dedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL