Genel

İşini Hakkıyla yapanı taktir edeceksin kardeşim

İşini Hakkıyla yapanı taktir edeceksin kardeşim

Bizim meslek pamuk ipliğine bağlı ince bir çizgidir. Haberi yaparken sık eleyip ince dokumamak gerekir. Nede olsa vebali var.

Araştırıp belge ve dokümanlarla yapılan her haber bana göre taktir edilmelidir. Emek harcayan her kim olursa olsun emeğine saygı duymak erdemliklerin en büyüğüdür. Tabii bu benim görüşüm aksi görüşe sahip olanların da görüşlerine saygı gösteririm.

Son günlerde sansasyonlu haberlerin altında imzası olan meslektaşlarımı canı gönülden tebrik ederim. Amma ve lakin emek harcamadan başkalarının emek verdiği bir haberi kendi haberiymiş gibi lanse edenlere de sadece EMEK HIRSIZI demekle yetineceğim.

Gazeteci gündemi belirler.

Yaptığı haberler ile gündemi belirlediği gibi haksızlığa uğrayanın yanında haksızlık yapanın karşısında dimdik durmasını da bilmelidir.

Bu haberi yap dendiği için değil yapılmasında toplumun yararı olduğu için haber yapmalıdır. Birilerine sır şirin gözükmek için yapılan haber haber olmadığı gibi bu haberi yapan da GAZETECİ DEĞİL olsa olsa HALK İLE İLİŞKİLER UZMANIDIR.

Okuyucu haberi okuduğunda Gazeteci ile Halk ile ilişkiler uzmanını ayrıt ettiğinden olsa gerek “yahu boş ver onu yine yalakalık yapmış g” gibi hoş olmayan eleştiriler yapmakta bu da bizim meslektaşlarımızı zan altında bırakmaktadır.

Gazeteci her haberi yapar yeter ki ortada haberleştirilecek bir olay olsun. Belge olması gazetecinin o habere bakış açısını netleştirmekte en önemli etkendir. Belge olamadan kulaktan dolma bilgiler ile yapılan BALON HABER  haberi üreten Kişi ile okuyucusu arasındaki güveni baltalamaktan öteye gitmeyeceğinden bu riski Gazeteci almaz Ama Halk ile İlişkiler Uzmanı kendine gazeteci kisvesi altında bir kariyer edinme derdindeki kişiler bu ince ayrıntıyı bildikleri halde bilmemiş gibi yaparak SALAĞA YATAR ama sadece küçük bir azınlığı inandırabilmektedir.

Oturduğu yerden klavye başında ahkam kesmek gazetecilik değil olsa olsa dedikodu haberciliğidir. Sahaya inip vatandaş ile iç içe olmak onların dertlerini yerine ilk ağızdan analiz etmek gerçek anlamda Gazetecilik mesleğini icra etmektir ki bu kişilere saygı duymak onurlu insanların yaptığı erdemliktir.

HALKLA İLİŞKİLER UZMANLARININ ürettiği sözüm ona haberler yerine İŞİ sadece GAZETECİLİK OLAN ve sadece bu iş ile uğraşan GAZETECİLERİN Haberlerine itibar etmek her zaman haberi doğru ve kaynağından öğrenmek ile eş değerdedir.

Kalın sağlık ile hanelerinizde huzur ve mutluluk Ticarethanelerinizde helal kazanç olsun ESEN KALIN.

İzzet Tınmaz / GAZETECİ- Yazar

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL