Genel

İlk Düdük Vali Mantı’dan

İlk Düdük Vali Mantı’dan

Bugün eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan 55 Çarşı ve Mahalle Bekçi adayının 46’sı Aksaray il merkezi,  9’u ise 3 Aksaray ilçelerinde (4 Ortaköy, 3 Sultanhanı, 2 Eskil) istihdam edildi.

Göreve Başlayan Çarşı ve Mahalle Bekçi adayı Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Bahçesinde yapılan tören ile resmen göreve başladı. Tören sonrası İlk Bekçi Düdüğünü Aksaray Valisi Ali Mantı çaldı.

Bilindiği üzere 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca son dönemde gerçekleşen istihdamlarla yeniden işlerlik kazandırılan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda 2008 yılında yapılan değişiklikle Çarşı ve Mahalle Bekçileri Emniyet Hizmetleri sınıfına aktarıldı.  Çarşı ve Mahalle Bekçileri, kamu güvenliğinin sağlanmasında, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak için daha yoğun ve aktif görev ifa etmeleri amaçlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından 10.500 Bekçi Kadrosu tahsis edildi.  81 il genelinde planlaması yapıldı.

 Polis Akademisi Başkanlığının koordinesinde oluşturulan komisyonlar marifeti ile alım süreci başlatılan, mülakat ve yazılı sınavdan sonra asil ve yedek olarak kazanan adaylardan güvenlik soruşturması ve sağlık raporları olumlu sonuçlanan 70 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayının ataması Aksaray’a yapıldı. Eğitimlerini tamamlayan 55 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayımız bugün itibarı ile Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda  görevlerine başladılar. İşlemleri tamamlanan 15 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayı ise bugün Ankara/ Elmadağ Şehit Mustafa BÜYÜKPOYRAZ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitimlerine başladı. Eğitimlerini tamamladıktan sonra 15 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayının da Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde planlaması yapılacak.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL