ASAYİŞ

İGF yöneticileri Aksaray’ı ziyaret etti

İGF yöneticileri Aksaray’ı ziyaret etti

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir ve yönetim kurulu üyeleri Aksaray’ı ziyaret ettiler. TGK il temsilciliğine yeni atanan il temsilcisi Ayşe Alp ile bir araya gelen İGF Başkanı Mesut Demir çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bölge ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen, Diyarbakır, Mardin, Kilis, Siirt, Urfa, Batman, Malatya ,Gaziantep ve Kayseri ziyaretinin ardından Aksaray’a gelen, İGF Genel Başkanı Mesut Demir, Ajans Başkanı Nurcan Köken, Başkan Yardımcısı Sibel Çakar ve üye Melike Vatansever’ İl temsilciliğini ziyaret etti. Burada Burada göreve yeni atanan Ayşe Alp ve İnternet gazetecileriyle görüştü.
Anadolunun sesi Gazetesi imtiyaz sahibi, Cevat Baysak’ında hazır bulunduğu programda İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve heyeti, internet yasası ve çalışma haklarının korunmasıyla ilgili çalışmalarını aktardı.
İGF Genel Başkanı Mesut Demir, ”Türkiye’de yaklaşık 100 bin internet haber sitesi bulunuyor. Bunun 60 bini aktif bir şekilde yayın yapıyor. Merdiven altı diye tabir ettiğimiz faal internet haber sitesi 50 bin civarındadır. Bu da başta kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm kesimlerin ortak sorunu haline gelmiştir. Merdiven altı internet haber siteleri, özellikle belediyelerin reklam bütçelerini belirlediği aralık ayında kendilerini açıkça ortaya çıkarmaktadır. Devletine vergi ödemeyen, istihdama katkısı olmayan merdiven altı internet haber siteleri, vergisini SGK sını ödeyen, internet medyalarının haklarını gasp etmektedir. Kurumsal olmayan internet haber sitelerini çıkarılacak internet yasası yok edecektir” dedi.

Türkiye’nin yüzde 90’ının haberleri internet medyasından takip ettiğinin altını çizen Mesut Demir, “Artık yeni dünya düzenine ülkeler ayak uydurmaya başlamıştır. Türkiye de, dijitalleşen dünyada yeni medya konusunda geri kalmamalıdır. Mevcut yasa İnternet medyalarında çalışan gazeteci meslektaşlarımızı fiilen gazeteci saymıyor, ancak yargı sayıyor. Mevcut ekonomik durum pek çok gazeteciyi merdiven altı yayıncılığa itiyor. İnternet yasası düzenlemesi internet medyasındaki ekonomik istikrarı sağlayacak ve istihdama teşvik edecektir. Çıkarılacak İnternet yasası bu karmaşayı da çözüme ulaştıracaktır. Artık olmazsa olmaz hale gelen internet yasası konusunda İGF’nin önerisi, merdiven altı diye tabir edilen kurumsal yapıda olmayan internet haber sitelerinin internet yasası ile birlikte Türkiye’de erişime engellenmesidir. İnternet yasasının Meclis’e gelme süreci ve Meclis’e geldikten sonraki süreçte tüm milletvekillerinin destek olması şarttır. “dedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL