Genel

İftar öncesi çat kapı ziyaretlerine devam ediyor

İftar öncesi çat kapı ziyaretlerine devam ediyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’den iftar öncesi çat kapı ziyaret.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “ Ramazan paylaşma ve bereketin ayıdır. Ramazan’ın iklimini toplum olarak hep beraber yaşıyoruz”

Yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilikle vatandaşların gönlüne dokunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te vatandaşlarla buluşuyor. Ramazan Ayı dolayısıyla iftar öncesinde çat kapı ziyaretler gerçekleştiren Başkan Dinçer, Şifahane Mahallesi’nde Yılmaz ailesinin evine konuk oldu.

Aksaray Belediyesi, Ramazan geleneklerini yaşatmak için bu yılda birçok faaliyeti eş zamanlı olarak yürütüyor. Ramazan Ayı hazırlıklarını geçtiğimiz hafta tamamlayan Aksaray Belediyesi, bu Ramazan Ayı’nda 100 bin aileye Ramazan Pidesi, 30 bin haneye tahinli pide, günlük 2 bin kişiye sıcak yemek, maddi durumu iyi olmayan ailelerin her türlü ihtiyacını karşılamanın yanı sıra Ramazan’a özel kolileri belirlenen adreslere teslim etmeye başladı. 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, her Ramazan Ayı’nda iftar öncesinde yaptığı gibi çat kapı ziyaretlerini Şifahane Mahallesinde sürdürdü. Ziyaret ettiği ailelerin Ramazan Ayı’nı tebrik eden Başkan Dinçer, ailelere ramazan pidesi ve tahinli pide ikramında bulundu.

Şifahane Mahallesi ziyareti esnasında mahallenin ilk sakinlerinden olan Yılmaz çiftinin evine konuk olan Başkan Dinçer, 82 yaşındaki Abdullah Yılmaz ile eski Ramazanları yâd etti. Eşi ile birlikte yaşadığını belirten Abdullah Yılmaz, Ramazan anılarını paylaştı.

Başkan Dinçer, Yılmaz çifti ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Abdullah Amca ile Sebahat Teyzemizin evine misafir olduk. Hal hatırlarını sorduk. Onlar anlattı, biz dinledik. Geçmiş Ramazanlara olan özlemlerini dile getirdiler. Eskilerin sohbetine doyum olmuyor. Rabbim başımızdan eksik etmesin. Birlikte nice Ramazanlara erişiz inşallah.” dedi.

Belediye Başkanı Dinçer, büyüklerin örnek teşkil ettiği ve her zaman yol gösterici olduklarını söyledi.

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL