ASAYİŞ

İdlip ten Acı Haber Geldi 5 Şehidimiz 5 yaralımız var

İdlip ten Acı Haber Geldi 5 Şehidimiz 5 yaralımız var

MSB’den yapılan açıklamada, “İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz” denildi.

İdlib Şehitlerinin Kimlikleri Belli Oldu
Davut Özcan P.Uzmn. Onbaşı 09/03/1995 Kırıkkale
İbrahim Albayrak P.Uzmn.Onbaşı 03/03/1996 Kayseri
İbrahim Halil Açıkgöz P.Uzmn.Onbaşı 11/09/1998 Gaziantep
Enes Alper P.Uzmn. Onbaşı 15/01/1997 Niğde
Fatih Saylak P.Uzmn. Onbaşı 20/02/1994 Kahramanmaraş

Suriye’nin İdlib kentinde rejim tarafından yapılan yoğun topçu atışı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz’ün (22) şehadet haberi Gaziantep’teki ailesine ulaştı.

Selahattin Eyyubi Mahallesinde yaşayan Süreyya – Hasan Açıkgöz çiftine acı haberi askeri yetkililer, sağlık ekibi ile birlikte verdi. Oğullarının şehadet haberiyle üzüntü yaşayan çift, gözyaşlarına boğuldu. Haberi alan aile yakınları ve komşular ise eve taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.

Bekar olduğu öğrenilen Şehit İbrahim Halil Açıkgöz’ün cenazesinin, yarın Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

Niğde’nin merkez Yıldıztepe Beldesi’nde oturan Keban – Mehmet Emin Alper çiftine çocuklarının şehadet haberi, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç ile beraberindeki heyet tarafından verildi. Alper çifti acı haberle yasa boğuldu. Türk Bayrağı asılan şehit evine haberi alan yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Kırıkkale’nin Balışehy ilçesine bağlı Aydınşeyh köyünde oturan Sultan – Bünyamin Özcan çiftine çocuklarının şehadet haberi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Üç çocuklarından birini kaybeden Özcan çifti, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti.

Bekar olan şehit Piyade Uzman Çavuş Davut Özcan’ın, Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verileceği bildirildi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL