Genel

“Hünerli Eller, Usta Anneler” Projesi Hayata Geçti

“Hünerli Eller, Usta Anneler” Projesi Hayata Geçti

Aksaray Valiliği öncülüğünde hazırlanan “Hünerli Eller, Usta Anneler” projesiyle ilimizde dezavantajlı bölgelerdeki kadınlara yönelik; kağıt rölyef, takı tasarımı, tel kırma, halı dokuma, tığ ve şiş örücülüğü gibi çeşitli alanlarda planlanan kurslardan ilki Seza Aksaray Karakoç Ortaokulunda başladı.



Okullarımızda farklı alanlarda başlatılan kurslarla kadınlarımız okullarda eğitimler alacak, kişisel gelişimlerini sağlayarak zamanlarını değerlendirecekler. Pandemiden dolayı eve kapanan ev hanımları için terapi imkanı sağlayan bu proje kapsamında ürettikleri ile ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar.
Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri tarafından verilen eğitimlere katılan kursiyerlere Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından maddi ve sağlık sigortası desteği sağlanacak.
Sezai Karakoç Ortaokulunda başlatılan tığ ve şiş örücülüğü kursunu Valimiz Sn. Hamza Aydoğdu beraberinde, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayar Caner ile ziyaret etti.



Kursta incelemelerde bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu bir süre kursiyerlerle sohbet etti. Vali Aydoğdu ev hanımlarının işlerinin zor olduğunu kısıtlı zamanlarda çocuklarının okullarına öğrenci gibi gelerek meslek edinmelerini görünce çok duygulandığını ifade etti.



Vali Aydoğdu konuşmasında: “ Şimdi gördüğünüz gibi buradaki kursiyer kadınlarımızın fikirlerini aldınız ben çok duygulandım. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi bu. Ev hanımlarımız evde çok meşakkat çekiyorlar Aileleri ve ev işleriyle uğraşırken kendilerini kendi duygularını iç dünyalarını ihmal ettiklerini gördük onun için biz bütün okullarımızda boş dersliklerimizde bir yaşam alanı oluşturmak istedik. Diyoruz ki okullarımız aynı zaman da bir yaşam merkezidir. Dersler bittikten sonra boş dersliklerimize biz kadınlarımızı getirelim atölyeler açalım o atölyelerde onlar hem üretsinler, ürettiklerinin fakına varsınlar. Zihinleri bir işle meşgul olsun hem de mahalledeki bütün arkadaşlarıyla bir diyalog, yatay ve dikey bir iletişim içinde olsunlar. Hanımlarımızın, kadınlarımızın kooperatifleşmesini sağlayacağız ve üretecekler, ürettiklerinin sayesinde bir katma değer elde edecekler. Çocuklarıyla eşleriyle mahalleleriyle okullarıyla barışık mutlu bir aile düzeni olacak bütün çabamız bu” dedi.



Bu projenin Aksaray’da bir kırılma noktası olacağını ifade eden Valimiz Sn. Aydoğdu, burada üretilen ürünlerin önümüzdeki günlerde ekonomiye kazandırılacağını ve ilk üretilen örgü bebeği kendisinin satın alacağını söyledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Aydoğdu bu kursların imkanı olan tüm okullarda açılacağı müjdesini verdikten sonra kursların ilimize hayırlı olması dileğinde bulundu.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL