Genel

Hayırsever vatandaş CEHALETE SAVAŞ AÇTI

Hayırsever vatandaş CEHALETE SAVAŞ AÇTI

Aksaray´lı hayırsever vatandaş Hacı Ömer Usluer,”Ben okuyamadım,okutturmak istiyorum”diyerek elinde kalan son arsasını okul yapılması için bağışlamak istiyor.

Yurt dışından emekli olan yardımsever vatandaş Hacı Ömer Usluer, 15 yıl önce değerli bir arsasını bağış yaparak Aksaray’a bir anaokulu kazandırmıştı. Usluer ayrıca 5 dükkanının gelirini, maddi durumu zayıf olan ailelerin okuttuğu öğrencilere burs olarak destek vermeye devam ediyor. Bu yardımlarla yetinmeyen hayırsever vatandaş Hacı Ömer Usluer elinde kalan 6 bin metrekarelik son arsasını okul yapımı için bağışlamak istiyor. Müteahhitlerin 70 daire verdiği değerli arsasını satmayı hiç düşünmediğini ifade eden Usluer, arsasını okul yapımı için bağışlama kararı aldı.

Hayırsever vatandaş Hacı Ömer Usluer yaptığı açıklamada,”Ben okumayı çok istedim ama okuyamadım,bu durum beni çok etkiledi.Çocuklarımızın okumasını istiyor ve destek olmak istiyorum.Elimde kalan son değerli arsamı Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlama kararı aldım.İnşallah hayırlı olur”dedi.

Aksaray Milli Emlak Müdürü ile görüşen Hacı Ömer Usluer ihtiyaç duyulması halinde bir başka yerde Hazine arazisi ile takas edilerek,bu arsanın vatandaşın hizmetine sunulabileceğini cevabını aldı.İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Kartal ise konuyla ilgili çok memnun olduğunu ifade ederek, hemen en uygun yeri tespit edip resmi kurumlarla istişareye geçeceklerini belirtti.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL