Genel

Hashas Baba Türbesi restorasyon çalışmaları devam ediyor

Hashas Baba Türbesi restorasyon çalışmaları devam ediyor

Aksaray Belediyesi Hashas Baba Türbesinde başlatılan restorasyon çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin tarihi geçmişinde önemli bir yere sahip olan Hashas Baba türbesini aslına uygun olarak yeniliyor. Tüm tarihi mekanları tekrar gün yüzüne çıkartmak için Bedriye Medresesi, II. Kılıçarslan türbesi, tarihi hamam ve Şeyh Hamza Baba Türbesi  gibi alanlarda yenileme çalışması gerçekleştiriyor.

Çerdiğin Mahallesi sınırları içerisindeki Hashas Baba türbesinin duvarları yapıldığı dönemin mimari özellikleri göz önünde bulundurularak yenilendi. Ayrıca avlu kısmındaki alanlarda da çalışmalar yapıldı. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyarete tekrar açılacak olan türbenin kapı pencere gibi ahşap alanları bulunduğu mekânın manevi iklimine uygun olarak dizayn edilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatlarıyla ecdat yadigarı eserlerde başlatılan restorasyon çalışmaları ile birçok tarihi yapı eski ihtişamına kavuşturuldu. Tarihi yapılarda yapılar da yapılan yenilemeye şahitlik eden vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve ekibine teşekkür ettiler. Tarihi yapılarda yapılan yenileme çalışmalarının takdir ile karşılandıklarını ifade ettiler.

Restorasyon çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Şehrimizin birçok noktasındaki tarihi yapılarda restorasyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Restorasyon çalışmalarımızla ecdat yadigarı eserlerimizi koruyor, önemli zatların manevi iklimini gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Böylece geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyoruz. Çerdiğin Mahallesinde bulunan Hashas Baba türbesinde detaylı bir yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz.  Şehrimiz için hayırlı olsun.”

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL