ASAYİŞ

Hasar Danışmanlık Şirketlerinin Dosya takip yetkisi Yok

Hasar Danışmanlık Şirketlerinin Dosya takip yetkisi Yok

Hasar Danışmanlık Şirketlerinin Dosya takip yetkisi Yok. Aksaray ilinde mantar gibi çoğaldılar.

Hiçbir yetkileri olmayan ve kanunen de iş takipçiliği yasaklanan HASAR DANIŞMANLIK şirketleri kanun boşluklarından yararlanarak insanların hak ettiği üç kuruşa ortak olmanın çabasından vazgeçmiyorlar.

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Aksaray ilinde de mantar gibi çoğalan “HASAR DANIŞMANLIK” şirketi adı altında faaliyet gösteren onlarca kuruluş bulunmakta.

Yetkileri olmadığı halde dosya takibine devam ediyorlar

Aksaray’da başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafına  “HASAR DANIŞMANLIK” şirketi adı altında faaliyet gösteren bu kişi ve firmaların hiçbir yasal dayanağı yok.

Avukatların yapacağı takipleri kendileri yapıyormuş gibi göstererek ekstradan mağdurlardan para alıyorlar.

Piyasadaki adlarıysa kaza çantacıları.

Türkiye genelinde son 3 yıldır türeyen fırsatçılar, trafik kazalarında hayatını kaybeden ya da sakat kalanlar için trafik sigortasından alınabilen tazminatlara göz koyarak mağdurların alacağı üç beş kuruşluk tazminata ortak olma çabası içerisindeler. “Sigortadan tazminat hakkınız var. Bunu almanızı sağlayalım” diyen fırsatçılar mağdur aileleri dolandırıyor.

Kaza çantacıları, mağdur ailelerin alması gereken milyonlarca liralık tazminatı cebe indiriyor.

Bu Şirketlerin İşleyişi Şu Şekilde;

Kazada yakını ölen kişiler veya yaralanan vatandaşlardan kapsamlı bir vekâletname alarak onlar adına sigorta tazminatlarını takip ediyorlar.

Noterde vekâlet verdiğiniz kişiler avukat olmuyor. İş takibi için 20- 30 kişinin adının geçtiği iş takibi için verilen vekâletnamelerden oluyor.

Vatandaşlar gittikleri hasar danışmanlık şirketlerinde, özellikle neye imza attıklarını bilmiyorlar.

Kendileri doğru bilgilendirilmiyorlar, tahsil edilen paranın bir bölümünü de komisyon olarak kesiyorlar. Bazı durumlarda sigorta şirketinden alınan paranın yüzde 50’sinin bu şirketlerce alındığı da oluyor.

Örneğin; şirket çalışanları sizi kaza sonrası hastanede bulup, sizden para almak ne kelime üstüne para da verip, %25 oranlı bir hizmet sözleşmesi imzalıyor ve aynı zamanda %25 oranında da temlikname alıyor ve aynı sözleşmeye 15.000-TL cezai şart koyarak sizin işinizi yürütmekten ziyade ortağınız oluyor. Bu örnekler oldukça fazla.

Hasar danışmanlık şirketlerinde bazen işinizi verdikten sonra muhatap bile bulamayabiliyorsunuz.

Peki, ne yapacaksınız?

Varsa Avukat’ınıza yoksa Şehrinizde bulunan BAROYA Başvurup bilgi ve yardım alabileceğiniz gibi şehrinizde bulunan Arabuluculuk kurumundan Bilgi destek almanız da mümkün.

Arabuluculuk Kurumu ile Hasar Danışmanlık Şirketleri arasında AFAKÎ KOMİSYON FARKI VAR

Arabuluculuk kurumundan alacağınız hizmet karşılığında ödeyeceğiniz maksimum ücret elde ettiğiniz bedelin yalnızca %3’ü. (Başka türlü anlaşma olmadığı müddetçe her bir taraf arabuluculuk ücretinin kendi payından sorumludur)

Adalet Bakanlığı arabulucular siciline kayıtlı bir arabulucuya başvuru ücretsiz.

Sigorta şirketi ile görüşmelere bizzat katılırsınız. Arabulucu, sigorta şirketi ile tarafı en uygun ortamda görüştürür.

Tüm süreç sizin inisiyatifinizde şeffaf bir şekilde yürür.

Anlaştığınız halde arabuluculuk ücreti anlaşılan tutardan taraflar için yalnızca %3’tür.

Üstelik bu tutar en fazla %3 tür.

Anlaşma konusu tutar yükseldikçe ücret oransal olarak düşer.

Arabuluculuk ücret tarifesine göre 35.000 TL’den sonrası için %2,5 sonrası için %2 ve rakam yükseldikçe ücret % 0.5 e kadar düşmekte.

Türkiye’nin neresinde olursa olsun başınıza kaza geldiğinde önce avukatınıza avukatınız yoksa bulunduğunuz şehrin Baro suna başvurun doğru bilgiler ile davanızı açın paranızı “Hasar Danışmanlık” şirketi altında faaliyet gösteren ve kanunen hiçbir yasal takip yapamayan kişilere kaptırmayın.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL