Genel

Hamidiye Mahallesinde büyük dönüşüm sürüyor

Hamidiye Mahallesinde büyük dönüşüm sürüyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin dönüştürülmesine yönelik ciddi adımlar atarak şehir merkezi konumunda yer alan Hamidiye Mahallesi’nde başlatmış olduğu kentsel dönüşümde her geçen gün yeni binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşümde ciddi ilerleme kaydediliyor. Aksaray Belediye yürütülen kentsel dönüşümde 11’inci binanın yıkımı da ekiplerce gerçekleştirildi. 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in uzun süredir gündeminde yer alan kentsel dönüşüm konusunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında birçok görüşme gerçekleştirmiş ve geçtiğimiz ağustos ayında ilk yıkım başlamıştı. Aradan geçen süre zarfında hak sahipleri karşılıklı imzalar atıldı ve süreç resmen başlatıldı.

Kentsel dönüşümde mevzuat ve uygulamaların elverişli hale gelmesi için zor ve meşakkat gerektiren bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşüm başladı! Diyoruz, ancak bu aşamaya gelmek için hemen hemen göreve geldiğimiz günden bu yana emek harcıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Dinçer, vatandaşların daha güvenli bir yaşama kavuşturulacağını belirterek; “Kentsel dönüşüm projemiz bizim açımızdan son derece önemli bir proje. Şehrin merkezinde 2.25 hektarlık alanda bulunan 656 bağımsız birimde dönüşüm gerçekleştiriyoruz.

Hamidiye Mahallemizde bulunan kentsel dönüşüm yapılacak olan bina sahipleri ile görüşüp süreci adım adım takip ettik. Kentsel dönüşüm rezerv alan ilan edilen sahadaki konutların boşaltılmasının ardından yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu yapılar hepimiz için tehdit unsuru oluşturuyordu. Yeni yapılarımız ile şehrimizin estetiğine uygun yapılar kazandıracağız. Bizim için en önemlisi de, kentsel dönüşümü başlatma sebebimiz, deprem gibi afetlerde kent güvenliğini sağlayacağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı, yeni ve depreme dayanıklı binalarda yaşamasını istiyoruz. Şehrimizi güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz.” dedi.

Aksaray’ın marka değerine değer katacak yatırımlar ile projelere hız kesmeden devam ettiklerini aktaran Belediye Başkanı, “Aksaray’ımızın her yerini güzelleştiriyoruz. Plansız kentleşmenin önlenmesine yönelik tedbirleri alarak güvenli konutların inşasını gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL