Genel

Hakkındaki iddialara cevap verdi

Hakkındaki iddialara cevap verdi

Görevden uzaklaştırılan Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi.

Mülkiye Teftiş Kurulu, haksız kazanç elde ettiği ve belediyeyi zarara uğrattığı suçlamasıyla hakkında dava ve soruşturma bulunan Aksaray’ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak’ın geçici olarak görevden uzaklaştırılması kararlaştırıldı.

Görevinden geçici uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak’tan ilk açıklama bugün geldi.

Yumuşak yaptığı açıklamada,” Yakın zamanda tarafıma tebliğ edilen görevden uzaklaştırma haberini üzüntü ile öğrendim, olayın bayram arefesine yakın bir zamanda aksedilmesi şahsım ve ailem adına hoş olmamıştır, bayramımızı da zehir eden bu anlayışı bu mantaliteyi kınıyorum. En nihayetinde hepimiz insanız bende bir babayım aynı zamanda özürlü bir çocuğum var, böylesine bir karar bayram sonrasına bırakılabilirdi. Şahsımı ve siyasi kariyerimi yıpratmaya yönelik bu anlayış hem zamansal olarak hem de insanı olarak hiç hoş olmayan şekilde gerçekleştirilmiştir.

Sayın Vali, Sayın İçişleri bakanı, sayın yetkililer sizinde  aileniz var, sizlerde bu ülkede yaşamaktasınız, bu konuda hassasiyet gösterilmesini beklediğimi bildirmek istedim.

Konuya gelince arsa meselesinin kasaba halkının en büyük derdi olduğu apaçık herkes tarafından bilinmektedir, yapılan yer işgalleri ile ilgili zaten gerekli tutanaklar tutulmuştur, eksik yapılan bir şey söz konusu değildir, yıkım kararını uygulamadığımızdan bahsedilmiş tebliğde, biz belediye olarak gereken yıkım ihalelerini açtık katılan olmadı.

Sayın valim, Ak partili il başkanı Hüseyin Altınsoy’un, İl Genel Meclis üyesi olarak bulunan hemşerimiz Abdi Okur buyurun ilgili yetkilileri İçişleri bakanlığı yapabiliyorsa buyursunlar görevden uzaklaştırıldığım süre zarfında ilgili işgal üzere yapılan yapıları yıksınlar hatta ilk Abdi Okur’un Konya yolu üzerine yaptığı yapılardan yıkıma başlanılsın devletin mazlumun malına göz dikmediğini Abdu Okur kendi göstersin en öncesinde. Bilindiği üzere kış mevsiminde yoğun kar yağışı olmuş yollar kapanmıştı, bizler anons yaptık halkımıza yol küreme için kepçesi olanlar gelsin dedik, belediyemize ait greyder arızalı olduğu için yol küreme temizleme işini mazot ve hakkı dahi olmayan bir miktar ücret karşılığında birkaç hemşerimiz fedakarlık yaparak çözümlemiştik, yolu açmayalım da üreticimiz sütünü sütaş kurumuna teslim mi edemesin, hayvancılık yapan hemşerilerimizin yemlerini teslim mi alamasınlar, bizler sıradan bir kasaba yönetmiyoruz beşbin üzeri nüfusa sahibiz, yine mazot meselesinde taşımalı eğitime ait ihaleler pandemi kaynaklı zamanında yapılamadığı için öğretmenlerimiz bizlerden destek istemiş ve ilgili dönemde çocukların okul servis aracıyla okullarına devam ettirilmesine destek verilmiştir, anlamadım ki ne yapmışız kötü olan nedir bu nokta da, eğitime, geleceğin birer ferdi olacak çocuklarımıza kucak açmışız. Yapılan her işimiz usulüne uydundur, hepsine ait dekont makbuz mevcuttur, Allah’ın izniyle alnımız açık. Ak parti il başkanı söylesin teşkilata ait araç ile neden geziyormuş, hangi amaçla yakıt harcıyormuş, önce bunları bir açıklasın isminde adalet geçen parti başkanı harcadığı mazotların hesabını versin kendi cebinden mi alıyormuş. Seçimde bizi destekleyenlerin içeriğinde bize oy attığı dahi belli olmayan koltuğumuza göz dikmiş yakinen akrabamız bildiğimiz sağda solda bakkal önlerinde bana hırsız diye tabirlerde bulunan, halen seçimi kaybetmenin verdiği hazımsızlık ve eziklik ortada iken göreve başladığım günden beri seni o makamdan indireceğiz lafları yaygaraları ile adaletsizliğiniz ile en sonunda başardınız, hukukun hukuk düzenin yerle yeksan edildiği ülkemizde, sosyal medya ile dünyanın ücra köşelerinden yayınlanan videolarda bildirilen yolsuzluklar ayyuka çıktığı halde, kimse hakkında ne bir savcı soruşturması ne de bir görevden alma gerçekleştirildi. Maalesef ekonomi olsun, hukuki anlayış olsun gerçekten zor durumlardayız, herşey çok iyiymiş gibi kendi adlarına bizleri eleştirenlerin gözünde kötüyüz, bir atasözü var dinime küfür eden Müslüman olsa keşke, halkımız ve milletimiz adına üzülerek bu bildiriyi yayınlıyorum. Herşeyin bir hesabı var, ilahi adalet er ya da geç tecelli edecek kimsenin hakkı yerde kalmayacak, halkımız gereken cevabı gereken zamanda en iyi şekilde verecektir. Hepiniz Allah’a emanet olun. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle. İyi bayramlar diliyorum. Sağ olun var olun.

SEÇİMLE GELDİK SEÇİMLE GİDERİZ…”dedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL