ASAYİŞ

Evren Dinçer, “Basın; tarafsız özgür ve objektif olmalıdır ”

Evren Dinçer, “Basın; tarafsız özgür ve objektif olmalıdır ”

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Basın; tarafsız özgür ve objektif olmalıdır ”

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında, kamu görevi üstlenen basın kuruluşlarının özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, sorumlu bir yayıncılık üstlenmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basının demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geliyor.

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü en temel haklar arasında yer alıyor.

Dünyada ve ülkemizde etkili olan koronavirüs salgınında basınımız önemli bir görev üstlenmiştir. Halkımızın bilinçlenmesi ve salgın ile ilgili süreçleri haberdar ederek, mücadelemize katkı sunmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizde görev yapan ulusal haber ajansı temsilcilerimiz ve yerel basın mensuplarımız başta olmak üzere üstlendikleri bu zor sorumluluğun bilinciyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL