SİYASET

Ertürk: Düşman savaşta olur, biz kimseyle düşman değiliz!

Ertürk: Düşman savaşta olur, biz kimseyle düşman değiliz!

İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk ve beraberindeki millet ittifakı bileşeni partilerin yetkilileri ile CHP yöneticileri Alayhan, Ilısu, Bozcayurt, Gaziemir, Akmezar, Pınarbaşı, Cumhuriyet ve Süleymanhüyüğü köylerini ziyaret etti. Milletvekili Adayı Ertürk ve beraberindeki heyet gittikleri her yerde coşku ile karşıladı.

 “Toplumu Gruplaştırırsak Vatanımıza Kötülük Yapmış Oluruz”

Ali Abbas Ertürk, her seçimin önemli olduğunu ancak 14 Mayıs’taki seçimin çok özel bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Bazı seçimlerin ülkenin kaderini belirlediğine dikkat çeken Ertürk, “Mesela 2017’de yapılmış olan halk oylaması… Bu -demokrasiden vazgeçip tüm yetkilerimizi tek kişiye verdiğimiz halk oylaması- bir dönüm noktasıdır. 1950 yılında yapmış olduğumuz seçim, her ne kadar partim kaybetmiş olsa da ülkenin demokrasi ile tanışmasını sağlamıştır. Mesela ben bugün şunu rahatlıkla söylüyorum; iyi ki benim partim kaybetmiş de ülke demokrasi ile tanışmış. 14 Mayıs 2023 seçimleri de yine böyle, ülke için önemli bir dönüm noktası olacak seçimlerden bir tanesi. Ülke şu an bir çıkmaz içinde. Bir araba düşünün, çıkmaz sokağa girmiş ve ne yapacağını bilemez bir şekilde. Bunu ekonomik krizle anlatabiliriz, bunu yaşadığımız demokrasi krizi ile anlatabiliriz, bunu yaşadığımız hukuksuzlukla anlatabiliriz, bunu gençlerimizin bu ülkeden umudunu kesmesi ile anlatabiliriz, ülkemizde kaybolan huzurun yokluğuyla anlatabiliriz… Biz bugün öyle bir noktaya geldik ki, kurtuluş savaşı vermiş, etle tırnak olmuş, kaynaşmış, 72 milletten oluşan ülkemiz öyle bir noktaya geldi ki; sanki bir tarafa ayrılanlar vatanını daha çok seviyor, bayrağını daha çok seviyor, dinine daha bağlı; diğer taraftakiler de sanki vatanına, bayrağına, dinine düşman! Böyle bir algı oluşturdular. İnsanları böyle sınıflandırırsak ülkemize çok büyük kötülük yapmış oluruz. Her siyasi partide, her görüşte ahlaklısı var ahlaklı olmayanı var. Toplumun yüzde ellisinden fazlasını böyle sınıflandırır, gruplandırırsak asıl o zaman korumak istediğimiz vatanımıza en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Bundan kurtulmamız lazım” dedi.

“İl Başkanlığım Döneminde Kimseye Ayrımcılık Yapmadım”

 Ertürk kendilerine karşı yapılan ayrımcılığı da eleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde maruz kaldığı saldırıya atıf yapan Ali Abbas Ertürk, eleştirirken “Orada devletin kolluk kuvvetlerinin önünde 10 yaşındaki çocuklara bile zarar verecek şekilde, öldüresiye saldırıldı. Üç buçuk sene önce Sayın Cumhurbaşkanı adayımız ölümden döndü. Orada CHP kadroları, kalabalık olmasa telafi edemeyeceğimiz sonuçlar olabilirdi. O yüzden diyorum ki geldiğimiz noktada Türkiye bir tercih yapmak zorunda. Olay Sayın Cumhurbaşkanımızın indirilip, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi değil. Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle son senelerde ‘toplumun kamplaştırılıp kutuplaştırmasına nasıl engel olurum da herkesi bir arada tutabilirim’ diye büyük çaba gösterdi. Bakın, altılı masada birçok farklı görüşten il başkanı ile birlikte geziyoruz. Ben CHP’liyim ama bugün İYİ Parti listesinden adayım. Birbirimizi tanıyalım, konuşalım… Farklı anladığımız konularda sorunları giderelim. Toplum olarak çok yorulduk. Kavga etmekten, birbirimizi düşman görmekten çok yorulduk. Ben bu yüzden il başkanı olduğum dönemde sadece altılı masa partileri ile değil AK Parti ile de diyalog kurdum. Biz insanız, aynı Cenab-ı Allah yarattı hepimizi. Farklı noktalarımız var, yolsuzluk yaparlarsa yakalarından tutarım, bu şehre haksızlık yaparlarsa hesabını sorarım ama biz düşman değiliz. Bu seçimlerde ülkeyi düzlüğe çıkartmamız lazım” dedi.

“Böyle Demokrasi Olmaz”

Ali Abbas Ertürk parlamentoda çoğunluğun önemli olduğunu vurguladı. Parlamentonun, devleti yönetenleri çok büyük yanlışlardan kurtardığını, 1 Mart teskeresinin de bunun örneği olduğunu dile getiren Ertürk, “AK Parti 360 milletvekili olmasına rağmen -Amerika istedi diye- Irak’ı bombalamak için 276 milletvekili oyunu bulamamıştır. Çünkü bir parlamento vardı, AK Partili olsun başka partili olsun milletvekilinin bir özgür iradesi vardı. O gün Türkiye büyük bir felaketten döndü. Şimdi geldiğimiz noktada bir kişi karar verecek, talimat verecek, her türlü baskıyı yapacak ve biz buna demokrasi diyeceğiz… Diyemeyiz. Böyle demokrasi olmaz! Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında Türkiye’nin birçok sorununun hızlı bir şekilde çözüleceğine olan inancını ifade eden Ertürk, şöyle devam etti: “Kemal Kılıçdaroğlu toplumun hiçbir kesimini düşman görmez, ben de görmüyorum. Sizler de görmeyin. Düşman savaşta olur. Neden aynı ülkenin iki farklı şehrinde doğmuş insan düşman olsun? Nasıl aynı apartmanın iki farklı dairesinde oturan insan düşman olur? Biz bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlamalıyız. Siyasetçinin görevi ülkesinde yaşayan insanı mutlu etmektir.”

“Seçmen Aksaray’da 22 Senedir Tek Partiye Oy Verdi, Karşılığını Aldı mı?”

Konuşmasının son bölümünde Aksaray’da Millet İttifakının birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüğü çalışmalara dikkat çeken Ertürk, “Parlamentoda bir çoğunluk sağlamak için ittifak oluştu. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti seçime ayrı ayrı gitseydi belki bir milletvekilinde kalınacaktı. Biz dedik ki parti amblemlerinin bir önemi yok, parlamentoda çoğunluk olsun. Yanlışlıkları düzeltecek yasa değişikliklerini yapacak yeterli sayımız olsun. Varsın 100 yıllık partimiz seçime kendi logosu ile girmesin. Aksaraylı 22 yıldır aynı partiye oy verdi, başımın üstünde yeri var. Kimse seçmenin tercihini sorgulayamaz. İstediği partiye oy vermek herkesin en doğal hakkı. Ama burada şunu da sorgulamak lazım; Aksaray oy verdi de karşılığını aldı mı? Alayhan, Gülağaç, Eskil oy verdi karşılığını aldı mı? Hiç kimse karşılığını almadı. Ben şimdi sizden bir emanet oy istiyorum. Emanetinize en iyi şekilde sahip çıkacak, oylarınızın karşılığını sonuna kadar vereceğim. Oyunuzun karşılığını vermezsem sizden de beni sorgulamanızı, uyarmanızı istiyorum” dedi.

Ali Abbas Ertürk’ü dinlemeye gelen vatandaşlar oylarını adaletten, insanlıktan yana kullanacaklarını, şehre Ali Abbas Ertürk’ün hizmet edeceğini ve onu meclise göndereceklerini ifade ettiler.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL