ASAYİŞ

Erel Selimey’e Ve Kargın’a Futbol Sahası İstedi

Erel Selimey’e Ve Kargın’a Futbol Sahası İstedi

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, vermiş olduğu yazılı soru önergesiyle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ’ndan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin BOZGEYİK ‘te Aksaray Güzelyurt Selime beldesine ve Aksaray merkez Kargın köyüne futbol sahaları yapılmasını istedi.

EREL, yaptığı yazılı açıklamada;

“Aksaray Güzelyurt Selime beldesine ve Aksaray merkez Kargın köyüne yapmış olduğum ziyaretlerde gördüm ki buralarda bulunan toprak futbol sahaları bakımsızlıktan, ilgisizlikten yerle yeksan olmuş. Kışın gençlerimizin spor yapabilecekleri kapalı bir halı sahaları yok. Kısacası Selime de ve Kargın da gençlerimizin spor yapabilecek alanları yok. Buralarda işsizlik oranı yüksek. Gençlerimizin zamanlarını çaresizce kahve köşelerinde çay parası dahi ödeyemeyecek durumda zaman geçirdiğini gördüm. 

Spor yapmak gençlerin sorumluluk duygularını artırır. Saldırganlığı engeller, öfkenin kontrol edilmesini sağlar. Spor stresi engellemek için en etkili yöntemdir. Spor yapan bir insan normal halinden daha iyi düşünür ve daha sakindir. Spor yaparak ruh sağlığınızı ve beden sağlığınızı uzun yıllarca koruyabilirsiniz. Bütün insanların sağlıklı yaşayabilmeleri için spor gereklidir.

Bu yüzden gençlerimizin ruhsal ve bedensel açıdan sağlıklı kalabilmeleri, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, boş zamanları daha verimli değerlendirmelerini sağlamak için spor yapmaları gerekir. Gençlerimiz için spor yapmaları ruhsal ve fiziksel açıdan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bu yüzden Güzelyurt Selime beldesinde ve merkez Kargın köyünde hali hazırda bulunan toprak sahaların bakımlarının yapılarak tekrar gençlerimize kazandırılmasını ve bu yerlere kış mevsiminde de gençlerimizin spor yapabilecekleri bir kapalı halı saha yapılmasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ’ndan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin BOZGEYİK ‘ten  Selime ve Kargın’a futbol sahaları yapılmasını istedim. Umarım haklı talebimiz yerini bulur.”  ifadelerini kullandı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL