Genel

Elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçildi

Elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçildi

SANAYİ İŞLETMELERİN DİKKATİNE

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi işletmelerimizin kayıtlarının tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde yapılan güncelleme neticesinde artık elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda sisteme kayıtlı sanayicilerimiz İl Müdürlüklerimize elden müracaata gerek kalmaksızın Sanayi Siciline ilişkin

  • İlk Kayıt,
  • Adres Değişikliği,
  • Unvan/Nev’i Değişikliği,
  • Kapasite Bilgisi Değişikliği,
  • Vize Başvurusu,
  • Belge Kayıt İptali,
  • Yıllık İşletme Cetveli

İşlemlerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabileceklerdir. Ayrıca sistemden Sanayi Sicil Belgelerini pdf formatında indirebilecek ve çıktı alarak kullanabileceklerdir. Bununla birlikte elinizde bulunan mevcut matbu form halindeki Sanayi Sicil Belgelerini vize süresi bitimine kadar kullanabileceklerdir. Ancak elektronik belge ile matbu formunuzu karşılaştırılarak, bilgilerde değişiklik tespit edilmesi durumunda İl Müdürlüğümüze müracaat edilmesi veya 444 61 00 (26804) numaralı telefonumuzu arayarak bilgi almaları gerekmektedir.

Diğer taraftan, elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan sanayicilerimizin de iki yılda bir Bakanlığımız Sanayi Sicil Sistemi üzerinden yaptırdıkları vize işlemlerinde uygulanan süreler de Covid-19 sebebiyle değişiklik yapılmıştır.

Bakanlığımızın teklifi üzerine EPDK tarafından alınan 09.04.2020 tarih ve 9294 sayılı Karar çerçevesinde; elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan sanayicilerimizden talep edilen Sanayi Sicil Belgesi vize işlemlerinde uygulanan ek süreler 1 Mart 2020 ile 30 Haziran 2020 arasında dolacak olanlar için 30 gün yerine 90 gün olarak uygulanacaktır.

Sanayi Sicil Belgesi olan işletmeler, 30 Nisan 2020 tarihi saat 24.00’ekadar Yıllık İşletme Cetvellerini sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. Zorunlu hallerde taahhütlü posta, kargo, faks, elektronik posta veya elden Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iletilmek suretiyle de Yıllık İşletme Cetvelleri verilebilir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Covid-19 salgını nedeni ile henüz Yıllık İşletme Cetvelini doldurmamış olan işletmelerden, 30 Nisan tarihine kadar ilgili cetveli veremeyecek durumda olanların yine sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden giriş yapmaları ve Kayıtlı İşletmelerime düşen firma bilgilerinden Yıllık İşletme Cetveli Mücbir Sebep Dilekçesini doldurmaları gerekmektedir. Sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabilir. 30 Nisan tarihine kadar firmalarımızın Yıllık İşletme Cetvellerini vermeleri, veremeyecek olanlarında yine aynı tarihe kadar mücbir sebep dilekçesini girmeleri gerekmektedir.2019 yılı için Yıllık İşletme Cetvellerini vermeyen/Mücbir Sebep Dilekçesini doldurmayan firmalara 1586,00 TL İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Sanayi Sicil Belgesi yükümlülükleri, sağladığı avantajlar, geçilen e-belge sistemi ve diğer tüm Sanayi Sicil konularında aşağıdaki iletişim kanallarından İl Müdürlüğümüzle iletişime geçilerek bilgi alınması firmalarımıza destek sağlayacaktır.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL