ASAYİŞ

Covid-19 PCR pozitif vaka sayısı günlük 1200’e çıktı

Covid-19 PCR pozitif vaka sayısı günlük 1200’e çıktı

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Tabip odası uyarılarda bulundu. Gaziantep ve Kilis’te Covid-19 PCR pozitif vaka sayısı günlük 1200’e çıktı, yoğun bakım için sıra bekleniyor!

Gaziantep-Kilis Tabip Odası,  Gaziantep ve Kilis’te son bir haftadır vaka sayımız ciddi şekilde arttığına dikkat çekerek,  “Covid-19 için ayrılan yoğun bakımlar ve servisler dolmuştur. Gaziantep için günlük Covid-19 PCR pozitif vaka sayımız 1200’lere çıkmış ve halkımız yoğun bakım için sıra bekler konuma gelmiştir. Her akşam yayınlanan turkuaz tablonun yüzde 60’ı Gaziantep iline ait ise diğer illerin verileri nerededir? Kilis ilimizde geçen haftalara göre Covid-19 PCR pozitif  vaka sayımız yüzde 250  artış gerçekleşmiştir. Servisler doluluk oranına ulaşmış ve yoğun bakımlar dolmuştur” değerlendirmesini yaptı.

Sağlığın bir ekip işi olduğuna değinen ve sahada aktif çalışan hekim, hemşire, hasta bakıcı, şoför, güvenlik görevlileri ve diğer personeller yorulup, tükendiğine işaret eden Oda, Unutmayalım ki tabloya gerçek sayıları yansıtmadığınız müddetçe salgını durduramazsınız. Unutmayalım ki sadece hastanelerde tedavi edici yöntemleri kullanarak, koruyucu sağlık hizmetlerini unutarak salgını durduramazsınız. Unutmayalım ki pandemi bilgisi evrensel bir bilgi ve insanlığa dairdir. DSÖ standartlarında yayınlanmayan bilgilerin hepsi salgın ile olan mücadelenin yanlış gitmesine ve aksamasına neden olarak önlenebilir ölümlerin artmasına sebebiyet vermektedir. Bunun sorumlusu özveri ile çalışan sağlık çalışanları değildir” dedi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, hastalığın yayıldığına vurgu yapan açıklamasında şu bilgileri aktardı:

HASTALIK YAYILIYOR VE HASTALIK ZİNCİRİ KIRILAMIYOR.

ÖLÜMLERİ AZALTACAK ÖNLEMLER ALMALIYIZ

Sağlık çalışanlarının en temel hakları olan yıllık izinleri, emeklilik ve istifa haklarını kaldırarak salgını kontrol altına alamayız.  Sağlık çalışanları hastalanıyor, tükeniyor ve her gün ölüyor. Sağlık çalışanları olarak yüksek risk grubunda olmamıza rağmen rutin PCR testi yapılmamakta ve hastalandığımızda Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmemektedir. Riskli grup olamamıza rağmen aşı talebimiz karşılanmamaktadır. Sağlık çalışanlarının nitelikli koruyu ekipman eksikliği halen devam etmektedir.

Gaziantep’te  Covid- 19 için boşalan ya da yeni açılan yataklar birkaç saat içinde dolmaktadır. Bunu nasıl engelleyeceğiz?

Hastanelerin doluluk oranlarının kapasitelerini aşmasından dolayı sağlığa erişilemediğinden ve sağlık hizmeti alınamadığından artan ölümlerin ve yükselen sağlıkta şiddet olaylarının sorumlusu hekimler ve sağlık çalışanları değildir.  Sadece vatandaşa sorumluluk verilerek, sağlık çalışanlarını tüketerek salgını kontrol altına almamız mümkün değildir.

“Sağlık Çalışanları Tükendikçe Karanlık Çöküyor”

Gaziantep’e e ait durumu tüm açıklığı ile bilmeye; geldiğimiz aşamayı ve gidişatı tam olarak belirleyebilmek için doğru verilere ihtiyacımız vardır. Sağlık Bakanlığı ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nü pandemi verilerini açıklamaya davet ediyoruz.  Şeffaf bir yönetim ile halkın salgın

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL