ASAYİŞ

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanına Soruşturma

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanına Soruşturma

Loading

CHP li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 2020 Mart ayı Belediye Meclisinde ki yapmış olduğu konuşmasından dolayı , Cumhurbaşkanlığı’nın Talimatı ile İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı Soruşturma kapsamında Mülkiye Müfettişleri Çanakkale’ye geldi.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da eş zamanlı olarak başlatmış olduğu soruşturma ile bağlantılı olarak, İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından , CHP li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 2020 Mart ayı Belediye Meclisinde ki yapmış olduğu konuşmasından dolayı tüm Meclis Üyelerinin İfadeleri alınmaya devam ediliyor.

2020 Mart ayında, Çanakkale Belediye meclis üyeleri idlib ve şehitler ile ilgili açıklamalarda bulunur iken, CHP li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın  AK Partili Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Esra Yüksel ile yaptığı tartışmada kullandığı ifadeler ise gündemde bomda etkisi yaratmıştı.

Ogün yaşananları bir Hatırlayalım;

Tarih : 2020 Mart ayı

Yer : Çanakkale Belediye Meclisi Salonu

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Esra Yüksel ”İdlib’de terör örgütlerini yerinde bertaraf edip sınırlarımızı korumak için varız, güçlendirilmiş savunmamızla birlikte çok başarılı bir harekat yapıyoruz, bunu da bu Emperaylist güçlerin bu harekattan sonra aldıkları tavırdan gözlüyoruz, bakış açınızı değiştirmenizi talep ediyorum” ifadelerine karşın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise ”Bende sizin bakış açınızı değiştirmenizi talep ediyorum.. orada terör örgütüne karşı savaşılmıyor, tam tersine orada terör örgütleri destekleniyor. Çünkü Rusya ve Esad o terör örgütlerine karşı mücadele ediyor, onun için bizi vuruyorlar… ” ifadeleri meclis salonunda bulunanlar ve canlı yayın izleyicileri tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Harekete geçen Cumhurbaşkanlığı  Talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Soruşturma kapsamında Mülkiye Müfettişlerini Çanakkale’ye gönderdi. Soruşturma kapsamında Çanakkale Belediye Meclis Üyelerinin İfadeleri alınmaya devam ediliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL