ASAYİŞ

CHP İl Başkanı Ertürk “COVID HASTALARINI İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?”

CHP İl Başkanı Ertürk “COVID HASTALARINI İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?”

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “COVID HASTALARINI İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk bir basın toplantısı düzenleyerek Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki sorunları dile getirdi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurulan oksijen tanklarında yaşanan sıkıntılara ve bu tanklara bakan teknik ekibin yetersizliğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Buradan Aksaraylı hemşerilerime sesleniyorum. Bu söyleyeceklerimi bir siyasi parti görüşü olarak değerlendirmeyin. Pandemi döneminde hepimizin canından çok sevdiği, hastanelerde yoğun bakımda pandemi tedavisi gören annelerimizden babalarımızdan, büyüklerimizden haber almak için endişeli bekleyişlerinde gecelerini  gündüzlerine katan vatandaşlarımız için dile getirdiğim bu sorunları dikkatle dinlemelerini istiyorum” dedi.

“EKİP YETERSİZ SORUNU ÇÖZEMEDİ”

Önceki hafta Gaziantep’te yaşanan oksijen tankı faciasını hatırlatan Ertürk  “Geçen hafta Gaziantep’te oksijen tanklarında meydana gelen patlamada birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve birçok hastalarımız da yaralı kurtulmuştur. Maalesef bizim İlimizde, Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de Ağustos ayından itibaren Eylül ayının sonuna kadar pandemi ile mücadele eden, yoğun bakımda yatan hastalarımız için hayati önem taşıyan oksijen tanklarında bir sıkıntı yaşanmış ve bu sorunun çözümü için hastanedeki teknik ekip sorunu çözememiştir” diyerek Aksaraydaki sorunu aktardı. “Oksijen tanklarındaki sıkıntı ile ilgilenen teknik ekip bu sorunla ilgili bir çözüm üretemiyor” diyen Ertürk  “Daha sonra bu sıkıntının devam etmesi nedeniyle 27 Ağustos’ta dahiliye ve genel cerrahi bölümünün uzmanları tutanak tutarak oksijen sistemindeki arızaları resmi olarak kayıt altına alıyor.  Yoğun bakım ünitesindeki doktorun, hemşirenin ve uzmanların kayıt altına aldığı tutanak, oksijen sistemindeki yetersizliği apaçık ortaya koyuyor. Bu tutanağa rağmen 10 gün boyunca hiçbir işlem yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

““GÖREVLENDİRME HATASI VAR”

Hastanede 7 ve 8 Eylül tarihlerinde yapılan bir görevlendirme ile ilgili de sorunlar olduğuna da dikkat çeken CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Kamu Hastaneler Birliği 81 ile bir yazı göndererek bu oksijen tankı gibi çalışmalara görevlendirilecek personel hakkında teknik hizmetlerden görevlendirme yapın talimatı vermesine rağmen hastane yönetimi klinik   hizmetlerinden bir görevlendirme yapıyor.  Bunun üzerine hastanede oksijen tüpleri ve tankları ile ilgili görevlendirilen personel buna itiraz ederek ‘Bu bizim alanımız değil’ diyor. Buna rağmen Hastane Müdürü Bülent Bey’in imzasıyla arkadaşlarımız oksijen tankları ve tüpleri üzerine görevlendiriliyor” diyerek durumu aktardı.

YÜKLENİCİ FİRMA “YENİ BİR TANK GEREKLİ”

“Zoraki  görevlendirilen personel bu durumu bir tutanak haline getiriyor” diyen Ertürk  “Tutanakta ‘Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde kullanılmakta olan likid oksijen tanklarımız Covid 19 pandemi sürecinde basınç düşme problemi yaşamaktadır.  Mevcut 15 tonluk tank yeterli basıncı sağlayamamaktadır. Buna istinaden oksijen tanklarımızın hizmet dışı kalması durumunda yüklenici firma tarafından onarımları tamamlanıncaya kadar hastanemizin oksijen sorununu gidermek zorunluluğundadır’ ifadelerine yer veriyor ve imzalıyorlar. Bunun üzerine ilgili müteahhit firma 11 Eylül tarihinde gelerek oksijen tankları ve sistem üzerinde çalışmalar yapıyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tanıkları veren yüklenici firmanın raporunda da yapılan incelemeler sonucunda ‘Oksijen tankları ve tüplerinin bulunduğu servislerde proje harici prizlerin ilave edildiği. Pandemiden kaynaklı yoğun bakım ünitesinde yatan hasta sayısının çokluğundan dolayı oksijen tüplerinin yoğun kullanıldığı ve buna bağlı olarak oksijen tanklarının yetersiz kaldığı görülmektedir. Sorunun çözümü için oksijen ihtiyacına bağlı olarak yeni bir oksijen tankı ve bağlantılarının kurulması gereklidir. Hatlardan birisinin tank bir diğerinin de

mevcut sistemi besleyecek şekilde iki hattın birbirine baypas yapması gerekmektedir’ raporu vermiş ve  gerekli olan malzemeyi hastane yönetimine yüklenici firmanın sunmuştur” dedi.

“HASTALARIMIZ İHMALDEN Mİ ÖLDÜ?”

“Hastanedeki bu ihmal silsilesi yüzünden en sevdiklerimizi kaybettiğimizi düşünün, ateş düştüğü yeri yakar” diyen Ertürk “İlimizi yönetenlere ve İl Sağlık Müdürlüğüne soruyoruz kamu hastanelerinin raporuna rağmen böylesi önemli bir konuda yapmış olduğunuz görevlendirmenin ne kadar yetersiz olduğunun farkında mısınız?

Hastanede teknik koordinasyonu yapan ve görevlendirilen idarecinin görevi marangozluk.

Nasıl oluyor da Teknik Koordinatör bir marangoz oluyor? Oksijen tanklarındaki yetersizlik birçok vatandaşımızın ölümüne mi sebep oldu?” sorularını yöneltti.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL