ASAYİŞ

CHP Aksaray İl Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk bıraktı

CHP Aksaray İl Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk bıraktı

CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş “Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak için çalışacağız”

CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, 23 Nisan 1920’nin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi ve 14 Mayıs’ta iktidarı devralarak, çocuklar için çok daha güzel bir ülke bırakmak adına çalışacaklarını belirtti.

“Milli Mücadeleyle Tam Bağımsız Türkiye’nin Temelleri Atılmıştır”

CHP İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve törene katılan çocukların güne özel şiirler seslendirmesinin ardında kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Hacı Ali Keleş, 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği önemli bir tarih olduğunu söyledi. Hem saltanata hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadeleyle, ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız Türkiye’nin temellerinin atıldığını kaydeden Hacı Ali Keleş, “Bu nedenle 23 Nisan Türk milleti için önemli bir dönüm noktasıdır. Ayrıca büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan, dünya barışının simgesi olarak tüm çocuklara armağan edilmiştir.  Ulusal egemenliğimizi kazandığımız ve milletimiz için çok önemli olan bu tarihi, çocuklarımıza, hem de tüm dünya çocuklarına armağan etme düşüncesi, ülkemizin kurucusu Atamızın büyüklüğünü bir kez daha anlamamız, ona daha çok sarılmamız ve onu daha iyi anlayabilmemiz için oldukça önemlidir” dedi.

“Çocuklar Güven İçinde, Fikri, İrfanı ve Vicdanı Hür Şekilde Yetişecek”

Çocuklara çok daha güzel bir ülke bırakma ödevlerini yerine getirebilmek adına durmadan çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Hacı Ali Keleş, “Güzel ülkemizde, çocuklarımızın devletin denetim ve güvencesinde barınacağı ve eğitim alacağı, başka yapıların eline düşmeyeceği bir gelecek inşa ederek, fikri, irfanı ve vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Çocuklarımızla birlikte coşkuyla kutlamamız gereken ancak bu coşkunun elimizden alındığı bu bayramları, tüm ulusumuzla birlikte Atamıza yakışır bir şekilde kutlayacağız. 14 Mayıs akşamı devralacağımız iktidarımızla birlikte çocuklarımıza yaşanabilir bir Türkiye hediye edeceğiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerimle saygılarımı sunuyor, başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Törene Millet İttifakı Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk ve Naci Akkuş Türk, CHP Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, CHP’ye emek veren önceki dönem yöneticiler, çocuklar ve aileleri katıldı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL