ASAYİŞ

CHP Aksaray il başkanı Ertürk “YETKİLİLERE ÇAĞRIMIZ VAR!”

CHP Aksaray il başkanı  Ertürk “YETKİLİLERE ÇAĞRIMIZ VAR!”

Loading

CHP Aksaray il başkanı Ali Abbas Ertürk yaptığı yazılı basın açıklamasında Aksaray Merkez’e bağlı Hamidiye’de devam eden tapu sorununa çözüm bulunulması konudunda yetkililere çağrıda bulundu.
CHP Aksaray il başkanı Ali Abbas Ertürk yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle; 
Aksaray Merkez’e bağlı Hamidiye’de yarım asırdır devam eden tapu sorununa çözüm sağlayın!
Buradaki vatandaşlarımız babadan dededen kalma evlerine tapu alabilmek için uzun yıllardır mücadele ediyor. Emlak piyasası açısından bakarsak talep edilen rakamlar kabul edilebilir. Ama birçoğu Organize Sanayi’de asgari ücretli çalışan, emekli maaşından başka geliri olmayan vatandaşlarımızın bu rakamlarla, bu taksitlerle evlerine kavuşmaları mümkün değil.
Yetkililerin fiyatları belirlerken Türkiye gerçeklerini, ekonomik krizin gerçeklerini, insanların yoksulluğunu ve insanların gelir düzeyinin düşüşünü dikkate alarak uygun fiyat belirlemeleri lazım.
TOKİ’yle nasıl uygun fiyatlı ev sahibi yapıyorsa devletimiz, bu bakış açısıyla sorunu ele alması lazım. Nasıl ki Organize Sanayi Bölgesi’nde piyasa fiyatının çok altında bir fiyatla istihdam olsun, yatırım olsun, insanlar iş sahibi olsun diye o arazileri uygun fiyatlı veriyorsa, Hamidiye ve Alaca’da da aynı uygulamanın yapılması lazım.
Ana Muhalefet partisi olarak bu sorunun çözümü için ilgili mercilerle görüşeceğiz. Konuyu Genel Merkez’imiz kanalıyla ve Genel Başkanımız, Grup Başkan Vekillerimiz kanalıyla da takip edeceğiz!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL