ASAYİŞ

Çeyrek yüzyılın en büyük salgınında fedakarca çalışıyorlar

Çeyrek yüzyılın en büyük salgınında fedakarca çalışıyorlar

Çeyrek yüzyılın en büyük salgınında fedakarca çalışıyorlar. Öne çıkmıyorlar ama hepsi birer görünmez kahraman.

Son yılların en büyük küresel sağlık sorunu olan Covid-19 salgınına karşı ilk günden itibaren önlemler alan Aksaray Belediyesi, çalışmalarını her alanda titizlikle sürdürüyor.  Mezarlıklar Müdürlüğü’nde görev yapan personeller zorlu pandemi sürecinde fedakârca çalışmalarına devam ediyor.

Bir yandan virüsün kentte yayılımını azaltmaya yönelik çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi ekipleri bir yandan da salgın veya başka sebeplerle hayatını kaybedenlerin defin işlemlerini aksatmıyor.

Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı tüm Personeller sahada iş sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği şekilde tam donanımla çalışıyor. Ölüm nedeni Covid-19 veya şüpheli görülen cenazeler hastanede yıkanarak polis eşliğinde mezarlıklara gönderiliyor.

Virüsün bulaşıcı etkilerini ortadan kaldırmanın mücadelesini veren ekipler defin işlemi sırasında cenaze yakınlarını virüse karşı koyarak dini vecibelerin yerine getirmelerini sağlıyor.

Aksaray Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personeller Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları ile vatandaşların en acı gününde gece gündüz demeden hizmet vermeye çalışıyor.

Korona virüs salgını ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen genelge çerçevesinde gassallar başta olmak üzere personeller siperlik, maske, eldiven, çizme gibi koruyucu kıyafetlerle vatandaşlara hizmeti sürdürülüyor.

Salgın öncesinde Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları ile defin işlemleri esnasında kullanılacak; kefen bezi, el sabunu, çörek otu, gül suyu, 1 çift eldiven, peştamal, pamuk, sünger, kafurun otu ve 1 adet havlu gibi ürünlerin cenaze yakınlarına ücretsiz olarak verilmesi hizmeti de aksatılmıyor.

Ayrıca Aksaray Belediyesi, Türkiye’nin her yerine ücretsiz olarak cenaze nakil hizmeti veriyor. Aksaray Belediyesi’nin salgın öncesinde vatandaşların hizmetine sunduğu taziye çadırlarında belediye tarafından semaver, çay, şeker, lokum, gül suyu, peçete ve bardağın olduğu taziye paketi hizmeti de ücretsiz olarak verilmeye devam ediyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL