Genel

ÇED’e Mahkemeden ‘RED’

ÇED’e Mahkemeden ‘RED’

Sazlıdere FSRU Limanına Edirne İdare Mahkemesi ÇED iptal kararı verdi. Kent Konseyi Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu ve Av Bülent Kaçar, Keşan Hükümet Konağı önünde gerekçeli kararı kamuoyuna açıkladılar.

Saros Dayanışma Gönüllüleri, Edirne İdare Mahkemesi’nin iptal kararıyla ilgili Keşan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Saros Dayanışma Gönülleri Komisyonu ve Trakya Platformu Sözcüsü Avukat Bülent Kaçar, Edirne İdare Mahkemesi’nin, Saros FSRU Limanı ve Boru Hattı Projesi’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen ‘ÇED olumlu’ kararının iptaline oybirliğiyle karar verdiğini belirterek, “Mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldıktan sonra, davalı idare Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile müdahil BOTAŞ’ın usule dair itirazları haksız bulunmuş ve yürütmenin durdurulması istemi hakkında bir karar verilmeksizin mahkemece iptal kararı verilmiştir” dedi.

Proje bölgesinin Ganos Fay Hattı’na yaklaşık 7,8 kilometrede mesafede yer aldığına dikkat çeken Kaçar, “Mahkemece, yıllık 10 milyar 220 milyon metreküp gaz transfer kapasitesi olan projenin deprem tehlikesi yüksek olan ve fay hattına bu ölçüde yakın olan bir alana kurulmasının tehlikeli ve riskli olduğu, davaya konu ‘ÇED olumlu’ kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” diye konuştu.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL