Genel

Cansuyu, Kurban Bayramında kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Cansuyu, Kurban Bayramında kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Cansuyu, Kurban Bayramında kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2020 Kurban Organizasyonu kapsamında dünyanın kriz bölgeleri başta olmak üzere, muhtaçlara, yetimlere, savaş mağdurlarına ve mazlumlara umut ışığı oldu.

Kurban Bayramı’nda Kıtlığın dinmediği Yemen’den, katliamların yaşandığı Arakan’a, Özgürlüğüne kavuşan Bangsamoro’dan Afrika’nın en yoksul ülkelerine kadar birçok kriz bölgesinded Kurban Organizasyonu gerçekleştiren Cansuyu, 3 kıta 27 ülke ve 60 farklı bölgede 1,5 milyona yakın muhtaca ulaştı. Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile bayramın 3. günü ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda keserek muhtaçlara et olarak dağıtan Cansuyu, 16. kez düzenlediği Büyük Kurban Organizasyonu’ndan da alnının akıyla çıkmayı başardı.

Gerçekleştirilen Kurban Organizasyonu için www.ilkhavadisgazetesi.com haber sitesi sahibi  Gazeteci İzzet Tınmaz’a açıklama yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aksaray Temsilcisi Ahmet KARACA “Bu sene 16. Kurban organizasyonumuzu düzenledik. Her yıl olduğu gibi bu yılda Cansuyu Derneği olarak dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam ettik. Çalışmalarımızda dünya üzerindeki kriz bölgelerine, acil insani yardıma ihtiyacı olan bölgelere, İslam coğrafyasındaki mazlumlara, yetimlere, muhtaçlara öncelik veriyoruz. Bu sene de 60 farklı bölgede 1.5 milyona yakın muhtaca bağışçılarımızın emanetlerini ulaştırdık.” dedi.

Ayrıca Aksaray ilimizde derneğimize bağış yapılan kurban ve kurban etlerini daha önceden tespitlerini yaptığımız 65 muhtaç aileye KURBAN ETİ PAYLARI dağıtımları yaptık.

Küresel Salgın’ın organizasyonlara etkisiyle ilgili de bilgilendirme yapan KARACA “Pandemi dolayısıyla dünya üzerindeki sıkıntılar devam ediyor. Bölgelerin birçoğuna giriş çıkışlar yok ve Afrika’da bu salgın artışını sürdürüyor. Cansuyu Derneği olarak planlamamızı buna göre yapmıştık, bazı bölgelere ekiplerimizi göndererek bazı bölgelerde ise oralarda bulunan elemanlarımız ve partner kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim ve dağıtım yaptık. Ekiplerimiz zor şartlara rağmen emanetleri sahiplerine ulaştırdı. Elhamdülillah olağanüstü şartlara rağmen bu Kurban Bayramı’ndan da alnımızın akıyla çıkmayı başardık.” dedi

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL