ASAYİŞ

Çanakkale Zaferi ve Şehitler düzenlenen tören ile anıldı

Çanakkale Zaferi ve Şehitler düzenlenen tören ile anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106.yıl dönümü Aksaray Şehitliğinde düzenlenen tören ile anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106.yıl dönümünü anma töreni Aksaray Şehitliğinde saat 10:00 da başladı. Törene Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aksaray Şehit Aileleri Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen, Şehit Aileleri ve bir gurup öğrenciler katıldı.

Kar yağısı altında düzenlenen törende Vali Hamza Aydoğdu Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından şehitlik anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kamber Demir Lisesi Müdürü Mustafa Narin açılış konuşmasın da ; 18 Mart Çanakkale Zaferinin Anlam ve önemini belirtildiği konuşmasında; bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin ve Şehitleri Anma Gününün 106. Yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını bir hilal uğruna feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşadığımızı vurgulandı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu şehitlik deflerine imza attıktan sonra Şehitlere ithafen yaptığı konuşmada; “Ebedi İstirahatgâhlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalıyoruz” dedi.

Daha sonra ise Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu , Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu , Aksaray İl Jandarma komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer, Protokol üyeleri ve yakınları şehit düşen şehit aileleri , şehit kabirlerini tek tek ziyarette bulunarak kırmızı karanfil bıraktı.

Tören şehit kabirlerini önünde dua okunmasının ardından sona erdi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL