Genel

Bu Kütüphanede herşey atık malzemelerden

Bu Kütüphanede herşey atık malzemelerden

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Bozcamahmut köyünde bulunan Şehit Recep Bozdağ İlkokulu’nda eğitim öğretim gören öğrenciler, çevre bilincine yönelik çabalarıyla herkesin takdirini topladı. Aksaraylı öğrencilerin yaptığı bu örnek davranış Diğer illere model oldu.

Sıfır Atık Kütüphane projesi kapsamında ilkokul ve lise öğretmenleri ile öğrencilerinin geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulan kütüphane çocuklara çevre dostu olma bilinci aşılamayı hedefliyor.

Karabük’te ilkokul ve lise öğretmenleri ile öğrencilerinin geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulan Sıfır Atık Kütüphane’ ile çocuklara çevre dostu olma bilinci aşılanıyor.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kartaltepe İlkokulu öğretmen ve öğrencileri kullanılmayan sıra, kapı, motor parçaları, lastikler, bilgisayar kasaları, kablo ve kablo makaraları gibi malzemeleri geri dönüştürerek ‘Sıfır Atık Kütüphanesi’ kurdu. Kentte ilk atık malzemelerle kurulma özelliği taşıyan kütüphane ile öğrencilerin çevre dostu olmaları amaçlanıyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL