ASAYİŞ

Bu Haberi Yaptıran Kim ?

Bu Haberi Yaptıran Kim ?

İzzet TINMAZ / Gazeteci Yazar

Geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesinin yayın organı Korkusuzlar isminde Ulusal bir Gazetede Yayınlanan haber Aksaray gündemine bomba gibi düştü.

Bu konuda araştırmadan köşe yazmak olmaz diye düşündüm kendi çapımda birazda eskileri karıştırarak bilgi dağarcığımı güçlendirdim. Nedenini sorarsanız bu günlerde yazdığım makalelerden dolayı İfade verme seremonisinden bıkmış olmam olsa gerek.
Aslını sorarsanız bu makaleyi kaleme alırken bayağı düşündüm. Mahkemelik olduğum bir kişi hakkında makale yazmak bayağı geriyor insanı. Ama ortada bir haksızlık var. Birileri araştırmadan haber kaleme almış ise bu öncelikle mesleğime yapılmış hakaret ben bunu böyle değerlendiriyorum.

Gelelim makaleyi kaleme alma gereği duyduğum asıl konumuza. Her ne kadar yazdığımız bir hikâyenin yanlış yerlere çekilmesinden dolayı Aksaray valisi Ali Mantı ile mahkemelik olsam bile bu haklının yanında duruş sergilemem için bir mani değil.
Haberi tanıdığım kişinin sosyal medya paylaşımından kupür yayınlaması ile öğrendim fakat hangi gazeteden alıntı yapıldığını kestiremedim. Rica ettin gazetenin tam resmini yolladı bu nazik davranışından dolayı buradan teşekkür ederim.
Allah var ya önceleri kendime bayağı kızdım. Ben bu haberi nasıl atladım diye. Çünkü gazeteci araştırmalı burnunun dibindeki haberi İstanbul’dan bir habercinin kaleme alması benim mesleği icra etmemde bir eksiklik var demekti.

Sonrasında kendi kaynaklarımdan araştırdım. Benim doğruluğunu kanıtlayamadığım bu haber nasıl oldu da bu gazetede yer almıştı. Sordum soruşturdum fakat doğruluğu asla mümkün olmayan bir haber önümde çarşaf gibi duruyordu. Neler oluyordu Aksaray Valisi Ali Mantı’yı neden hedef almışlardı. Kimdi bundan çıkar sağlayacak olan. Enikonu araştırdım. Buradan sadece şunu söyleyebilirim İstanbul’dan bir muhabir Aksaray Valiliğinin böyle bir talebinin olup olmayacağını bilme ihtimali mümkün değildi. Bu SÖZCÜ gazetesinin yayın organı KORKUSUZLAR isminde Ulusal bir Gazetenin Temsilcisi kim ise bu uydurma haberi o yansıtmıştır diye mantık yürüttüm.
Aksaray Valisi Ali Mantı’ya gelince Geldiğinden beri kendisiyle iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda beraber oldum bir sefer makamında görüşme imkânını yakaladım. Ama hep gözlemledim vatandaş ile iletişimini, basın mensupları ile iletişimini, beraber çalıştığı daire amirleri ile iletişimini hep gözlemledim.

Aksaray Valisi Ali Mantı’nın makam aracı halk tabiri ile CİRLOP GİBİ . Yanlış hatırlamıyorsam 2 makam aracı var biri Gri biri Siyah bunun yanında birde Toplu taşımalar için siyah Panelvan araç var. ( Bu bilgiler geçmiş valilerin ara sıra gerektiğinde kullandıklarını şahit olduğum için mevcut) . Kaldı ki Aksaray Valisi Ali Mantı şatafatı seven bir mizaca sahip değil. Kaldı ki Vali Mantı Sadeliği seven, gösterişten uzak bir yaşantısı olan, kişiliğe sahip.

İyide bu izlenimlere sahip Aksaray valisi Ali Mantı nasıl oluyor da böyle bir habere malzeme yapılıyor. Ben bu haberi uçuran kişilerin art niyeti olduğunu düşünüyorum. Tekrar üstüne basa basa altını kalın çizgi ile de çiziyorum hatta belli olsun diye üstüne fosforlu kalem ile işaretliyorum. Aksaray Valisi Ali Mantı bu kişileri bulmalı ve yargı karşısında hesap sormalıdır.

Aksaray böyle bir haber ile anılmayı hak etmiyor. Bu yalan asılsız bilgileri Aksaray’dan İstanbul’a sanki böyle bir şey varmış gibi aktaran İftiracı çıkarı için maşa kullanmayı dahi göze alan kişiler bir an önce bulunmalı ve tüm yerel ve ulusal basına ifşa edilmelidir. Bizde içimizdeki çürükleri bilmiş oluruz.

Sözün özü Aksaray Valisi Ali Mantı yalan bilgiler ile donatılmış Gazetecinin hedef tahtası olmayı hak edecek bir yönetici değildir. Her ne kadar kendisi ile mahkemelik olsam bile bu konuda kendisinin yanında olduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Bu iftirayı Aksaray’dan İstanbul’a taşıyan her kim ise yüzüne tüküren ilk insan olmak isterim. Allah var ya ilk defa içimi döktüğüm bir yazı kaleme almanın rahatlığı ile rahat uyuyacağım kesin.
Kalın sağlık ile unutmayın HAYAT EVE SIĞAR Evde kalın doğru habere ulaşmanız için BİZ DIŞARIDAYIZ.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL