Genel

Belediye Başkanı Dinçer, Cuma Pazarı Alanını İnceledi

Belediye Başkanı Dinçer, Cuma Pazarı Alanını İnceledi

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, temeli atılan Cuma Pazarı inşaat sahasında incelemelerde bulundu. 

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve temel kazısı başlatılan Cuma Semt Pazarı’nda çalışmalar devam ediyor. Cuma Semt Pazarı’nın mevcut alanında iyileştirme ve yenileme projesini başlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Göreve geldiğimizde planlamasını yaptığımız ilk işlerden biri, şehrimizde ihtiyaç duyulan pazar alanlarını belirlemek oldu. Çünkü seçim öncesi gezilerimizde birçok vatandaşlarımızdan bu yönde yoğun talep almıştık.” dedi.

Kültürümüzde semt pazarlarının toplumsal bir mekân olmanın ötesinde, geleneği temsil ettiğini belirten Belediye Başkanı Dinçer, Cuma Pazarı’nın mevcut halinin hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın ihtiyacını karşılamadığı gibi elverişsiz ortamlarda kurulması hasebiyle yenileme çalışması başlattıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, vatandaşların ihtiyaçlarına binaen bu projenin hazırlandığını söyleyen; “Semt pazarları bizim öncelik verdiğimiz hizmetler arasında yer alıyor. Hem vatandaşlarımızı hem de pazarcı esnafımızı ilgilendiren bu hizmet; İnsan Odaklı Belediyecilik anlayışımızın temelini oluşturuyor. Çünkü toplumumuzun önemli bir kesimi birçok temel ihtiyaçlarını pazar ihtiyacını semt pazarlarından karşılıyor.” ifadelerini kullandı.

Pazar alanın fonksiyonel bir yapıda inşa edileceğinin altını çizen Başkan Dinçer, konu ile ilgili bu sözlere yer verdi; “Mevcut Cuma Pazarı’nın yerine inşa edeceğimiz modern kapalı semt pazarımızı çok kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşımız olumsuz hava koşullarından etkilenmeden daha iyi şartlarda alışverişlerini yapabilecek. Ayrıca bu projemiz de ileriye dönük projeler arasında yer alıyor. Çünkü semt pazarımızın çatısı güneş panelinin kurulumuna uygun olacak. İnşasını da bu şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL