Genel

Bayrağını Alan Meydana koştu

Bayrağını Alan Meydana koştu

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin üçüncü yıldönümü, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Şenol Karadeniz, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Jandarma teşkilatında görev yapan Subay ve Astsubaylar,  şehit aileleri, gaziler, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile binlerce Aksaraylı vatandaş katıldı.

Binlerce Aksaraylı 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen etkinliklere katılarak ellerinde Türk Bayrakları ile hain darbe girişimini lanetleyerek şehitler için dualar etti.

Saygı duruşu İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan etkinlerde 15 Temmuz Şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Aksaray Valisi Ali Mantı‘‘Bu vatanı bölemeyeceksiniz”

Aksaray Valisi Ali Mantı 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında yaptığı konuşmasında; Ülke tarihinde ciddi darbeler görüldüğünü ancak 15 Temmuz darbesi kadar ahlaksız, melun bir darbe görülmediğini söyledi. Aksaray Valisi Ali Mantı konuşmasında; “Bu darbe bizzat içimize virüs olarak girerek milletimizin damarlarında dolaşmak suretiyle iyice semirdikten sonra milletimizin en kutsal değerlerini de kullanarak; milletimizin tarihine namusuna, aile yapısına tüm değerlerine kast ederek adeta bu milleti başka toplumun ya da bir devletin güdümüne sokmak amacıyla uzun yılar uğraşılmış planlı programlı bir çalışmanın sonucunda 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışıldı.” dedi.

-Hiçbir girişim ve teşebbüs bu milleti bölemeyecek

Ahlaksız kalkışma karşısında;  Türk Milletinin zor zamanlarda söz konusu olan vatan, millet din ve devlet olduğunda kutsal bir damarı olduğunu ve birlik beraberlik içinde bu damarın harekete geçtiğini ifade eden Vali Ali Mantı: “Yıllar öncesinde Osmanlı, Selçuklu, Cumhuriyet döneminde olduğu gibi bu kutsal damar harekete geçer kendisine saldıran her türlü mikropları, her türlü saldırıları en güzel şekilde def eder. Biz birliğimiz beraberliğimizi bozmadığımız müddetçe dağılmadığımız, parçalanmadığımız müddetçe hiçbir girişim ve teşebbüs bu milleti bölemeyecektir.” diye konuştu.

Aksaray Valisi Ali Mantı Türk milletinin devleti ile tarihi, medeniyeti, şuuru olan bir millet olduğunu vurgulayarak; konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Allah’ın izniyle bu milleti hiç kimse bölemeyecektir. Bizim bu ahlaksız hain darbe teşebbüsünden almamız gereken dersler var. Bu ahlaksız adamlar bizim çocuklarımızı kullandılar. Kendi içimizde bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. Bu teşebbüsünden alacağımız ders birliğimizi beraberliğimiz bozmamak. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Alevi’si Sünni’si, Türkü,  Kürdü, Laz’ı, Çerkes’i her kimse millet şuuru ile Türk Milleti Türk Bayrağı altında ilelebet baki kalacaktır. Biz kendimizi bozmadığımız müddetçe Rabbimizin yardımı üzerimizde olacaktır. Biz tarihimize, kültürümüze inanç değerlerimize sahip çıkalım. Allah bir daha böyle kötü günleri yaşatmasın” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise yaptığı konuşmasında; Fetö terör örgütü tarafından düzenlenen hain darbe girişiminde; ülkesine, devletine demokrasine sahip çıkan söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen milletin yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da gerçekleşen program konuşması Aksaray’da 15 Temmuz Milli İrade Meydanında kurulan ekranlardan izlendi.

Etkinlikler kapsamında Ali Kınık, Nurullah Güneşdoğdu sahne alarak kahramanlık türkü ve şarkılarını vatandaşlarla birlikte söyledi. İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun konuşmasının ardından Dursun Ali Erzincanlı’nın sahne aldığı etkinliklerde İl Müftüsü Cemaleddin Bal tarafından dualar edilerek şehitler yad edildi.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL