Genel

Başkan Türemiş ” İHA Muhabiri Yasin Can’a yapılan saldırıyı kınıyoruz”

Başkan Türemiş ” İHA Muhabiri Yasin Can’a yapılan saldırıyı kınıyoruz”

İHA Muhabiri Yasin Can’a yapılan saldırıyı kınıyoruz
Aksaray’da dün yüreğimiz ağzımıza geldi. Tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelen Wuhan Koronavirüs’ten etkilendiğinden endişelenilen 12 kişi hastaneye kaldırıldı.

Hepimizin gözü kulağı hastaneden gelecek haberlerdeyken, hastaneden virüs ile ilgili değil ama basın çalışanına yönelik şiddet ile ilgili haberler düştü önümüze.

Görevi halkı bilgilendirmek olan bir gazeteci kardeşimize yönelik sağlık çalışanının şiddet uygulamasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Halkı aydınlatmak için gecesini gündüzüne katan, zor şartlar altında görevini yerine getiren İHA Muhabiri Yasin Can’a yönelik hastanede personeli kişinin sözlü ve fiziksel müdahalesi Aksaray ve Türkiye’nin haber alma özgürlüğüne yönelik bir müdahale olarak görülmeli ve asla tasvip edilmemelidir.

12 kişinin dünyayı etkileyen önemli bir hastalık şüphesiyle hastaneye kaldırılması olayını takip ederken, hastane personelinin muhabire yönelik çirkin tavrı kabul edilemez. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tasvip etmediğimiz gibi basın çalışanlarına yönelik bir müdahaleyi de kabul etmemiz mümkün değil. Muhabir Kardeşimiz Yasin Can’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, olayı gerçekleştiren personeli kınıyorum.

ÖzhanTüremiş

İYİParti Aksaray İl Başkanı

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL