Genel

Başkan Dinçer “Sporda şiddet hiçbir zaman kabul edilemez”

Başkan Dinçer “Sporda şiddet hiçbir zaman kabul edilemez”

TFF 3. Lig 1’inci grup’ta yer alan Serik Belediyespor ile 68 Aksaray Belediyespor arasındaki maçın ardından çıkan olayları değerlendiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, sporda şiddete yer olmadığını söyledi ve “Kendi sahamızda maçlarda, daha öncede olduğu gibi bize yakışan ev sahipliğini yapmayı sürdüreceğiz” dedi. TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Aksaray’ın takımı 68 Aksaray Belediyespor, bu hafta Antalya temsilcisi Serik Belediyespor’a sahasında konuk oldu. Serik ilçesindeki İsmail Oğan Stadı’nda oynanan karşılaşmada maçın 83. dakikasında 68 Aksaray Belediyespor’un bulduğu gol ile maç 1-0 sonuçlandı.

Ligde grup lideri Serik Belediyespor’u kendi sahasında yenen Aksaray temsilcisi, maç sonunda galibiyeti kendi tarafları ile kutladığı sırada, rakip takım tarafları duruma tepki gösterdi. Çıkan arbedeye polis müdahale edip önlemeye çalışsa da çıkan olaylarda bazı Aksarayspor taraftarları hafif şekilde yaralandı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, şeref tribününde izlediği maçta, yaşanan olaylara kayıtsız kalmadı. Maçtan sonra sahaya inerek takım oyuncuları ve tarafları yalnız bırakmadı. Yaralanan taraftarlara sahip çıktı. Başkan Dinçer, bu davranışı spor camiasında büyük beğeni topladı. Başkanın sağduyu çağrısı ile taraftarı sakinleştirmesine, sporseverler “İyi ki varsın Evren Başkan” yorumu yaptı.

Başkan Dinçer, sporda şiddetin hiçbir zaman kabul edilemez olduğunu hatırlattı. Hangi spor olursa olursun öncelikle rakibe saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Dinçer açıklamasında “Şehrimizin takımı 68 Aksaray Belediyespor, grup lideri Serik Spor’u kendi evinde 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük bir engeli daha aştı. İlk yarı bizi Aksaray’da yendiklerinde taraftarımızla, oyuncularımızla hep beraber gidip Serik Spor’u tebrik ederek Aksaray’ın misafirperverliğini gösterdik. Maalesef bugün golümüzden sonra taraftarlarımız ve oyuncularımız taşlı saldırıya maruz kaldılar. Taraftarlarımızı taşıyan aracın camları kırıldı, bazı taraftarlarımız yaralandı. Taşlı saldırıdan etkilenen oyuncu ve taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu takım, bu şehrin evlatları, nerde olurlarsa olsun asla sahipsiz değildir. Bu olayların hukuken ve TFF nezdinde takipçisi olacağız” dedi.

Başkan Dinçer, açıklamasının son bölümün ise “Aksaray Belediyespor olarak daha önce olduğu gibi bundan sonra da kendi sahamızda ağırlayacağımız konuk takımlara bize yakışan misafirperverliği göstermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL