ASAYİŞ

Başkan Dinçer “Ramazan’ın Manevi İklimini Beraber Yaşayacağız”

Başkan Dinçer “Ramazan’ın Manevi İklimini Beraber Yaşayacağız”

Başkan Dinçer “Ramazan’ın Manevi İklimini Beraber Yaşayacağız”

Paylaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan Ayı’nda manevi iklimini ve atmosferini şehrin tamamına yayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bu Ramazan’da da yöresel lezzetlerden Tahinli Pide ve Ramazan Pide’sini her ailenin sofrasına ulaştıracaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Dinçer, on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan Ayı’nın dini ibadetlerin yanı sıra Ramazan Ayı gelenekleri açısından da kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak Ramazan ayı hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Aksaray Belediyesi, Ramazan boyunca 100 bin aileye Ramazan Pide’si ulaştırmayı hedeflerken ihtiyaç sahiplerinin adreslerine Ramazan kolileri teslim edilecek. Ayrıca, 30 bin adet Aksaray Tahinli Pidesi de Ramazan sofralarında yerini alacak. Ramazan öncesinde günlük Bin kişilik sıcak yemek yardımı ramazanda iki katına çıkartılarak 2 bin kişiye ulaştırılacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayının paylaşma, bereket ve bolluk ayı olduğu vurgulayarak sosyal faaliyetlerin Ramazan Ayı boyunca süreceğini kaydetti. Başkan Dinçer, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Biz, toplumumuzun dimağlarında yer edinen Ramazan geleneklerini bu yılda da yaşatmak istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan pidesi, tahinli pide, ramazan kolisi ve sıcak yemek servislerini artırarak sürdüreceğiz.” dedi.

Başkan Dinçer, Ramazan ayında sosyal faaliyetlerini titizlikle yerine getirileceğini işaret ederek; “Aksaray Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu Ramazan’ı beraber dolu dolu geçirmeyi arzu ediyoruz.

Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan ayı vesilesi ile başta Aksaraylı hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL