Genel

Başkan Dinçer; “istiklal marşımız, milli mücadelemizin destanlaşmasıdır”

Başkan Dinçer; “istiklal marşımız, milli mücadelemizin destanlaşmasıdır”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ; istiklal marşının kabulünün 101. yıl dönümünde kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Dinçer; “istiklal marşımız, milli mücadelemizin destanlaşmasıdır”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Milli Mücadele yıllarında vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımız ile aziz milletimize ‘Kokma’ diyerek büyük bir cesaret vermiştir.

Bizde bugün bağımsızlığımızın ve kutsal değerlerimize olan inancımızın destanlaştığı İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

İstiklal Marşımız, milletimizin vatan ve istiklal aşkıyla her türlü imkânsızlığa rağmen büyük bir inançla yürütülen kurtuluş mücadelesinin vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralara dökülmüş ifadesidir.

Bağımsızlığımızın ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı’na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin görevidir. Bu anlayış ve bilinçle İstiklal Marşı’mızın öğretileriyle layık bir duruşla şehrimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL