Genel

Başkan Dinçer; ‘’GES  projemiz ile elektriğimizi kendimiz üretiyoruz”

Başkan Dinçer; ‘’GES  projemiz ile elektriğimizi kendimiz üretiyoruz”

Aksaray Belediyesi tarafından Kapalı Salı Semt Pazarı üzerine 3.8 milyon tl maliyetle kurulan ges projesinden 6.8 milyon TL. gelir elde edildi.

Başkan Dinçer; ‘’GES  projemiz ile elektriğimizi kendimiz üretiyoruz”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in, doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek amacıyla Kapalı Salı Semt Pazarı çatısında kurulumunu 3.8 Milyon TL maliyetle kurduğu Güneş Enerjisi Santralinden 6.8 Milyon TL gelir elde edildi.

Kapalı Salı Semt Pazarı çatısında 13 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali geçtiğimiz yıl kendi maliyetini karşıladı. GES Projesinin kurulumunda 66kW’lık 15 adet invertör, 4002 adet 275W lık panel, 1250kVA trafo, DC güç 1.1 MW, AC gücü 980 kW kullanılarak oluşturuldu. Salı Pazarı üzerinde kurulumu yapılan GES Projesi ile 4.6 Megawatt elektrik enerjisi elde edildi.

Aksaray’ın her alanda gelişmesi için birbirinden farklı projelere imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yenilebilir enerji kaynakları arasında yer alan Güneş Enerji Santraliyle önemli bir projeyi şehre kazandırmış oldu. Şehrin potansiyelini de ortaya çıkaran GES projesi birçok yatırımcı için örnek projeler arasında yer aldı.

Kapalı Salı Semt Pazarında beklenen verim alınması ile Bağlı Köyde bulunan Aksaray Belediyesine ait tesisin yakınına 5 Megawatt üretim kapasitesine sahip bir GES içinde çalışmalar devam ediliyor. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere kaynak oluşturmak amacı ile enerji alanında çalışmalar yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, elektrik üretimi yapan katı atık tesisine de güneş enerji santrali için çalışmalara başladı.

Tüm dünyanın artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini ve bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu aktaran Başkan Dinçer, güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Aksaray’ın önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu açıkladı.

Aksaray’da günlük ortalama güneşlenme süresinin yüksek olması sayesinde tesisin etkin ve verimli bir şekilde üretim yaptığını belirten Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Kapalı Semt Pazarı çatısında kurulumunu gerçekleştirdiğimiz Güneş Enerji Santralimiz kurulduğu günden bugüne kurulum maliyetinin yaklaşık 2 katı kadar gelir sağladı.  Güneş enerji santralimizde kurulduğu günden itibaren 6.8 Milyon TL gelir elde ettik. Tesisimizde elektrik enerjisinden elde ettiğimiz geliri vatandaşlarımızın hizmetinde kullanıyoruz. Şehrimizin potansiyellerini kullanarak yenilebilir enerji projelerimizin sayısını artırmayı planlıyoruz.’’

 

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL