Genel

BAŞKAN DİNÇER, FRANSA’DA AKSARAYLILARLA BULUŞTU

BAŞKAN DİNÇER, FRANSA’DA AKSARAYLILARLA BULUŞTU

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in 22-25 Nisan tarihleri arasında Fransa’nın Lorraine Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerini tamamlandı. 3 gün boyunca Fransa’nın çeşitli kentlerini ziyaret eden Başkan Dinçer, ziyaret ettiği her bölgede hemşerileriyle hasret giderdi. Ramazan Ayı’nın manevi iklimini yurt dışında yaşayan Aksaraylılarla paylaşan Başkan Dinçer, “Mesafeler engel değil, gönül birlikteliğimiz var bizim” diyerek yurt dışındaki Aksaraylıların yanında olduğunun mesajını verdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Fransa ziyareti Lüksemburg Büyükelçiliği ziyareti ile başladı. Büyükelçi Fazilet Dağcı Çığlık ile görüşen Başkan Dinçer, Fransa ziyaretinin içeriği hakkında büyükelçiye bilgi verdi.

İlk günkü programında Fameck kentinde iftar ve sahur programları yanı sıra cami ve dernekleri ziyaret ederek Aksaraylı gurbetçilerle bir araya gelen Başkan Dinçer, sahur programından sonra Ditib Fameck Cami’inde hemşerilerle sabah namazında buluştu.

Başkan Dinçer, 2’nci gün ziyaretini Nancy kentinde sürdürdü. Kentteki yaşayan Aksaraylı esnafları ziyaret ederek görüşen Başkan Dinçer, Ditib Cami ve Meşhur Plas Stanislas’ı gezisinden sonra iftar programına katılarak “Bizleri Aksaray’daymışız gibi hissettiren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, ziyaretini Fransa’nın Epinal bölgesinde sürdürdü. Epinal bölgesinde Hz. Ömer Camiinde buluştuğu gurbetçilerle kucaklaşan Başkan Dinçer, gurbetçi vatandaşların Ramazan Ayı’nı tebrik etti.

Fransa’nın Metz bölgesinde yine Aksaraylı gurbetçilerin kurduğu sivil toplum kuruşlarını ziyaret eden Başkan Dinçer, hasret giderdiği hemşerileriyle yüz yüze görüştü. Metz Türk Federasyonu, Metz Milli Görüş ve Ülkü Ocağında Aksaraylılarla uzun uzun sohbet etti. Fransa’da samimi ve gülen yüzlerle karşılandığını belirten Belediye Başkanı Dinçer, “Biz daha önce İngiltere’yi ziyaret etmiştik. Bugün, Fransa’da siz değerli hemşerilerimizle beraberiz. Aramızda mesafelerin hiçbir önemi yok. Dünya’nın neresinde olursa olsun, biz hepimiz gönülden birbirimize bağlıyız. Sevincimiz kaderimiz bir, acımız mutluluğumuz bir yani kısacası aynı duyguları paylaşıyoruz. 3 günlük ziyaretimizde siz değerli hemşerilerimizle tanışarak bayram sevincini erken yaşadık. Bu ziyaret bize olduğu gibi sizlere de moral olduğunu düşünüyorum.

Yaz ayında düzenleyeceğimiz Gurbetçi Festivali’nde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Buradaki misafirperverliğinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Gurbette yaşayan tüm hemşerilerimin şimdiden Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL