Genel

Basın Özgür ( müş ) Yalanınızı sevsinler

Basın Özgür ( müş ) Yalanınızı sevsinler
Bu kentte yaşıyorsan; şerefsize şerefsiz, puşta puşt, çakala çakal, terbiyesize terbiyesiz,. hırsıza hırsız deyip, suratına tükürmekten imtina etmeyeceksiniz! Bunları diyemiyorsan o zaman ….
Bir Şehirde Yapacağın habere dahi birileri Karışıyorsa O ŞEHİRDEN BİR CACIK OLMAZ .
Hele birde basının özgür olduğu konusunda uzun uzadıya fetva veriliyorsa orada özgürlük sadece laftan ibarettir.
Türlü bahaneler ile o haberi yapma bu tür haberleri yapma bu haber şehrin imajını zedeler gibi bahaneler ile basın mensubunun yaptığı habere GİZLİ SANSÜR getirirseniz o şehrin imajı sarsılır mı bilmem ama o zamanda basın mensuplarını karşınıza alırsınız ki o da hiç hoş olmayan nahoş haberlerin ortalığa saçılmasına neden olur.
Tarih bu tür haber örnekleri ile doludur.
Haberi yapanlar hakim karşısında iki satır ifade verir sonrasında mahkemeler görülür ifadeler alınır sonrası malum beraat eder veya mahkumiyete giden süreçte cezasını çeker. İftira varsa bir haberde o haberi üreten kişi mahkumiyet almayı göze almış demektir. Ama hiçbir iftira yoksa sadece olanı yazıyorsa o haberi yapan kişi baskı görüyorsa o zaman işte sorun var demektir ki oda oldukça büyük sorunların olduğunun kanıtıdır.
Bir şehirde en çok takip edilen haber ASAYİŞ haberidir. Eğer Asayiş haberine GİZLİ SANSÜR getirirseniz ki o da biraz zor. O zaman gazeteciler veya o şehrin yazar çizerleri rahatsızlıklarını köşelerinden avazı çıktığı kadar haykırırlar o da birilerini rahatsız eder. 
Eğer bir şehirde hiç uyuşturucu satıcısı yakalandığı halde yakalanmıyor gibi gösterilmeye çalışılıyorsa, sarhoş sürücü yakalanıp ceza aldığı halde kimsenin bundan haberi yok ise , kanun dışı silah veya kesici aletleri üstünde veya aracında bulunduruyor yakalanıyorsa  fakat bundan kimsenin haberi yoksa  o zaman o şehirde bir şeyler saklanıyor demektir. Yada birileri aldığı maaşı hak etmiyor yan gelip yatılıyor imajını vatandaşa lanse edilmeye çalışıyordur ki bunun böyle olmadığını ben bizzat sahada çalışan gazeteci olarak biliyorum.
O da şehrin imajını ters yönde etkiler.
Emniyet güçleri gecesini gündüzüne katıp şehri güvenli hale getirmek için  çalışılıyorsa ve bunlardan o şehirde yaşayan bireylerin haberi yoksa o zaman o şehirde yaşayan vatandaşlar yaşadıkları şehrin güvenli olup olmadığını sorgulamaz mı?
Siz istediğiniz kadar bu şehirde uyuşturucu yok , tüm sürücüler alkollü araç kullanmıyor, kimse üzerinde tabanca bıçak taşımıyor, arabalarında silah tüfek asla taşınmıyor , her şey güllük gülistanlık  imajı vermeye çalışın bu yalana kimse inanmaz. Kargalar bile popolarıyla gülerler.
Bu kentte yaşıyorsan; şerefsize şerefsiz, puşta puşt, çakala çakal, terbiyesize terbiyesiz,. hırsıza hırsız deyip, suratına tükürmekten imtina etmeyeceksiniz!( Bu da cesaret ister korkmadan yazana AHMAK yazmayı maçası yemeyene de  bir şey derler ya buradan yazmayacağım o zaten yaladığı yere oturmasını da bilir.) 
Bu devir Böyle gider mi bilinmez .
Belli mi olur belki de Kırmızı bir Otomofil  gelir yolcusunu almadan gider. Yolcunun  hayalini kurduğu koltuğun bir ayağı kırılır, kurduğu hayaller buhar olur uçar belli mi olur. 
Bu yazı sonrası birileri kendine görev edinip devleti ahali hakkında böyle yazılar yazdı deyip mahkeme kapılarını aşındıracaktır aşınmasına da ona da verecek cevabımız da olur Allahlın izni  ile.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL