ASAYİŞ

Bakan Soylu Aksaray’da Trafik denetimine Katıldı

Bakan Soylu Aksaray’da Trafik denetimine Katıldı

Ankara’dan helikopterle Aksaray’a gelen Soylu, Ankara-Aksaray kara yolunda havadan incelemede bulundu.

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Dairesi Başkanı Mehmet Yavuz’dan trafik denetlemesi hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önündeki yol uygulamasına katılan Soylu, sürücü ve yolculara uyarıda bulundu, durdurulan araçlardaki yolcu ve çocuklara da hediye verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bayram öncesi trafik kontrol ve denetimleri yerinde incelemek üzere Aksaray’a geldi. Helikopter ile Ankara’dan Aksaray’ın merkeze bağlı Topakkaya Beldesi meydanına inen Bakan Soylu’yu Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Evren Dinçer karşıladı. Bakan Soylu Topakkaya Beldesinde vatandaşların sevgi gösterileri üzerine vatandaşlarla selamlaşarak Kurban Bayramlarını tebrik etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki heyet ile Aksaray – Ankara Karayolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen uygulamaya katıldı. Vali Hamza Aydoğdu’dan alınan tedbirler ile ilgili bilgi alan Bakan Soylu, uygulamada durdurulan araç sürücüleri ve yolcuların bayramını tebrik ederek hayırlı yolculuklar diledi.

Araç sürücülerini dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Bakan Soylu otomobillerde bulunan çocuklarla çeşitli hediyeler verdi.

Bakan Soylu, denetim noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada; emniyet ve jandarma toplam 163 bin personelin bayram sonuna kadar görev alacağını belirterek, şu anda 12 bin 400 kişiden oluşan ekiplerin görev başında olduğunu kaydetti.

Trafik kurallarına uyulmasına yönelik uyarılarda bulunan Bakan Soylu, “Bugün arife günü. Bütün İslam Âleminin hem arife gününü hem de Kurban Bayramını tebrik ediyoruz. Allah milletimizi, İslam Âlemini nice bayramlara ağız tadıyla ulaştırmayı nasip eyler. Şu anda Aksaray’da yol kontrolündeyiz. Şu anda tam kadro sahadayız. Bir tek amacımız var, bu bayramın sevincini hüzne döndüren trafik kazalarını en az seviyeye indirebilmek. Bu konuda çok ciddi bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bir taraftan şu ana kadar 12 bin 400 ekibimiz görevinin başında. Yaklaşık 162 bin 800, yani 163 bin personelimiz bayramın sonuna kadar hem jandarmamız, hem emniyet personelimiz, trafik polislerimiz, jandarma trafiğimiz sürekli olarak görev yapacaklar” dedi.

-50 ayrı kaza kara noktasında üst seviyede tedbirler alındı

Kazalara yönelik yapılan analizlerde Türkiye’de 50 ayrı kaza kara noktası tespit ettiklerini belirten Bakan Soylu, özellikle bu noktalarda üst düzey güvenlik önlemleri alındığının ifade etti.

Tüm tedbirleri alındığını ancak ifade ettikleri ve etmeye devam edecekleri uyarıları sıralayan Bakan Soylu: “Ben dün akşamda söyledim, yine söylüyorum, gittiğim yerlerde de söyleyeceğim. Yapmamız gereken bir tek şey var dikkatli olmak. İkinci şey, kurallara riayet edebilmek, üçüncü şey, sabırlı ve hoşgörülü olabilmek” şeklinde konuştu.

Memleketlerine, sevdiklerine ulaşmak için yola çıkan sürücüleri ve yolcuları emniyet kemeri konusunda uyaran Bakan Soylu: “Dünyada kaza olduğunda kazanın etkisini en aza indirebilecek emniyet kemerinden daha farklı bir icat çıkmadı. Onun için bütün sürücülerimize, bütün yolcularımıza emniyet kemerini takmaları hususunu buradan bir kez daha ifade ediyorum ki bütün kontrollerimiz buna yöneliktir. İkincisi özellikle dikkat etmemiz gereken mesele bu yollarda, yol standartlarımız iyi, araç standartlarımız iyi, gaza basmamalıyız. Yani yasal sınırlar içerisinde hız limitlerine uymalıyız. Üçüncüsü ise tekrar ifade etmek ve altını çizmek isterim, araç sürerken başka bir şeyle meşgul olmayalım. Dikkati dağıtacak başka bir şeyle meşgul olmayalım, yani cep telefonu kullanmamak. Dördüncüsü, bir seyahat planı yapmamız lazım. Yani seyahat planı gidilecek memleketin yeri, gittiniz zaman ki başlayan süreç. Mutlaka bir seyahat planı yapmamız lazım. Bu seyahat planı içerisinde yolculuk yaptığınız zaman 2 saatte bir 10 dakika mola vermeniz lazım.”

-Temizlik, mesafe, maske

Bayramda korona virüse karşı alınan tedbirleri hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; bayram ziyaretlerinin kısa tutulmasının mesafe, temizlik ve maske kuralına dikkat edilmesini istedi.

Bakan Soylu pandemi tedbirleri ile ilgili yaptığı açıklamasında: “Özellikle bayram vesilesi ile memleketine gidenler, yakın bir zamanda olmuş bir cenazenin taziyesine gittiğinde eğer toplu kalabalıklar olursa ki bizim elde ettiğimiz sonuçlarda maalesef taziyelerden yayılan salgının en çok etkili olduğunu görüyoruz. Onun için toplu kalabalıklardan oluşan taziyeleri yapmamayı zaten il hıfzıssıhha kurullarımız karar alarak aldılar ama bizim buna riayet etmemiz lazım. Yine düğün dernek gibi meselelere dikkat etmemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli söylüyor “Tamam” diye. Yani temizlik, mesafe, maske. Yani bu üçüne riayet edelim ve maskesiz bir adım atmamayı kendimize bir kural olarak nitelendirelim” ifadelerini kullandı.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra Aksaray’dan uğurlandı. Soylu, daha sonra helikopterle Afyonkarahisar’a hareket etti.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL