ASAYİŞ

ATTDER İl Başkanı Güden’den İl Müdürü Aktürk’e Ziyaret

ATTDER İl Başkanı Güden’den İl Müdürü Aktürk’e Ziyaret

ATTDER İl Başkanı Güden’den İl Müdürü Aktürk’e Ziyaret

Aksaray Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) İl Başkanı Rümeysa Ayşe Güden, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk’ü makamında ziyaret etti.

Son zamanlarda Covid-19 vakaları nedeniyle artan şiddet olayları başta olmak üzere, kamuoyunu bilgilendirmek ve kadının yanında olduklarını göstermek amacıyla yapılan ziyarette İl Müdürü Aktürk’ten bilgi alan Başkan Güden değerlendirmelerde bulundu.

Ortak fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyarette Başkan Güden, bireyin ruh sağlığı için psiko-sosyal desteğin önemi, artan kadın cinayetlerinin nedenleri ve alınan önlemler hakkında bilgi aldı.

112 Acil Sağlık görevlilerinin sahada karşılaştıkları olaylar ve toplum üzerinde bu olayların ne şekilde karşılandığı istişare edildi.

Başkan Güden yaptığı açıklamada, “Bugün artan kadın cinayetleri, Covid-19 salgınının vatandaşların psikoloji üzerindeki etkisi ve bu yoldan artan şiddet olaylarının psiko-sosyal açıdan topluma nasıl yansıdığını istişare etmek adına müdürümüzü ziyaret ettik. Bu esnada artan kadın cinayetlerinin nedenleri ve alınan önlemler hakkında bilgi aldık. Biz 112 çalışanları bilindiği gibi bir çok olayla karşı karşıya geliyoruz. Bu olayların toplum üzerindeki kadın, erkek ve çocuk üzerindeki etkisini müdürümüzden dinledik. Ziyaretimizin konusu nedeniyle cinayete kurban giden kadınlarımızın mekanı cennet olsun. Ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Bundan sonraki süreçte kadına, kadının emeğine ve yaşayışına saygı bekliyor, bu olayların tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL