ASAYİŞ

ATSO’da Meslek Komiteleri Birimi Faaliyetlerine Başladı

ATSO’da Meslek Komiteleri Birimi Faaliyetlerine Başladı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine sunduğu hizmet alanlarını 2022 yılında da genişletmeye devam ederken, Meslek Komiteleri Birimini üyelerin hizmetine sundu.

TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların en çok yaşadığı sorunların başında gelen meslek komitelerinin artık Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında profesyonel olarak aktifleşeceğinin altın çizen Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, birime yönelik yaptığı açıklamasında; “Yıllardır oda ve borsalarımızda en çok yaşanan sorunların başlarında meslek komitelerinin pasifliği gelmektedir. Komitelerimiz işin mutfağında olmalarına rağmen düzenli toplanamıyor, sektör sorunlarına yönelik çok az önerilerde bulunuyor ve yönetim kurulumuz ile meclisimize çok nadir talepte getiriyorlardı.

ATSO olarak, 2021 yılında yaptığımız araştırmalar ve fizibilite çalışmaları neticesinde, Ülkemizde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine kayıtlı 365 Oda ve Borsa içerisinde çok az sayıda meslek komite birimlerinin oluşturulduğunu ve personel istihdamı yapıldığını gördük. 

Türkiye’nin sanayileşmede hızla büyüyen şehri olan Aksaray’da, iş dünyamızın öncü kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odamızın artık daha profesyonel şekilde meslek komitelerine yönelmesi gerektiğini düşünerek birimimizi faaliyete geçirdik. 

2022 yılında üyelerimizin hizmetine sunmaktan gurur duyduğumuz birimimiz her ay düzenli olarak meslek komitelerimizin temsilcileriyle fiziki toplantılar düzenleyecek fiziki olmayan durumlarda online katılım sağlanarak toplantıların akışını sağlayacak ve oralardan çıkacak kararları ve talepleri yönetim kurulumuzla paylaşacak ve meslek komitelerimizin aktifliğini artıracaktır.

Her zaman belirttiğimiz gibi sektörlerin en bilgili merkezleri meslek komiteleridir. Komitelerimizden çıkacak her talep ve kararlar direk sektörü ilgilendirdiğinden hem şehrimiz iş dünyasına hem de odamıza büyük katkılar sağlayacaktır. Bu kapsamda yeni faaliyete geçirmiş olduğumuz meslek komite birimimizin üyelerimize ve Aksaray İş Dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL