ASAYİŞ

Alzheimer ve Demans hastası yakınları artık endişelenmeyecekler

Alzheimer ve Demans hastası yakınları artık endişelenmeyecekler

Aksaray’da Alzheimer ve Demans hastası için özel olarak üretilen akıllı saatler düzenlenen törenle dağıtıldı.

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip “Alzheimer ve Demans Hastaları Sağlıklı ve Güvenli Yaşam Desteği” projesi sayesinde Alzheimer ve Demans hastalarının hayatını kolaylaştıracak dolayısıyla Hasta yakınlarının da yakını olduğu hasta hakkındaki endişeleri ortadan kalmış oldu.

Önemli projeleri hayata geçirdiği için daima Ülke gündeminde üst sıralarda olan Aksaray  bu proje ile gündemin üst sıralarında olmaya namzet görünüyor.

Aksaray Valiliği kentte bulunan 1500 Alzheimer ve Demans hastasının sosyal hayatlarını kolaylaştıracak “Alzheimer ve Demans Hastaları Sağlıklı ve Güvenli Yaşam Desteği” projesini hazırladı. Mercedes Benz Türk A.Ş’nin desteklediği proje kapsamında kentte bulunan 500 Alzheimer ve Demans hastasına; kişilerin yakınlarına konumlarını gönderen,  hastaların nabzını ölçen, kişinin uzun süreli hareketsiz kaldığı bilgisini anlık bildirimlerle gönderen özel üretim akıllı kol saatleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Aksaray Kültürü Merkezinde düzenlenen törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu; farkındalık oluşturan projelerle İyilikleri güzellikleri arttırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmasında doğuştan Tip 1 Diyabetli çocuk hastaların her gün elleri kanamasın diye çok anlamlı bir proje hazırlayıp hayata geçirdiklerini söyleyen Vali Aydoğdu; Eroğlu Holding desteğinde alınan tam otomatik şeker ölçüm cihazlarının dağıtımını yaptıklarını onlarca aile ve çocuğun sevindirildiğini söyledi. Aksaray’da 1500 Alzheimer ve Demans hastası olduğunu, polis ve Jandarma bölgesinde kayıp hasta ihbarları yapıldığını vurgulayan Vali Aydoğdu hazırlanan proje ile Alzheimer ve Demans hastalarının hayatını kolaylaştıracak yakınlarının da kaygılarını giderecek bir uygulama başlattıklarını belirtti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “İyilikleri, güzellikleri artırmaya devam edeceğiz”

Aksaray için özel yazılım ve tasarımla üretilen akıllı saatlerin Alzheimer ve Demans hastalarının koluna bir saat gibi takılacağını belirten Vali Aydoğdu, cihazın; kişinin konum bilgisini, anlık nabız ve anlık hareket takibini yapma özelliği taşıdığını kaydetti.

Bu proje kapsamında Alzheimer ve Demans hastasının kaybolması durumunda akıllı saatlerin 112 Acil Çağrı Merkezine entegrasyonu ile hastaların yer tespiti yapılarak hızlı şekilde ulaşım sağlanabilecek. Bu sayede geri dönüşümsüz bir sağlık sorunu oluşumunun önüne geçilebilecek.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL