SİYASET

Ali Abbas Ertürk seçim sonuçlarını değerlendirdi

Ali Abbas Ertürk seçim sonuçlarını değerlendirdi
İYİ Parti’nin ikinci sırada seçime giren CHP’li adayı Abbas Ertürk seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Konuşmasının başında Şırnak’ta şehit olan askerlere rahmet dişeyerek, tüm Türk halkına baş sağlığı diledi.
Ali Abbas Ertürk konuşması esnasında altılı masa bileşeni partilerin il başkanları ve parti teşkilatlarına, basın mensuplarına, sahada kendisi ile birlikte olan partililere, strateji ekibi, basın mensupları, ailesi ve oy verenlerine teşekkür etti. Ertürk ayrıca seçim sonucuyla üzülmelerine sebep olduğum gençlerimiz ve kadınlarımızdan da özür diliyorum dedi.
Ali Abbas Ertürk “Bu sonuç beklemediğimiz, arzu edemediğimiz bir sonuçtu ama maalesef biz sadece partilerle değil devletin gücü ile mücadele ettik. Devletin valisinden kurum müdürlerine hepsinin sahada yapmış olduğu AK Parti propagandası karşısında mücadele verdik Sadece AK Parti ya da MHP ile mücadele etmedik.
Aksaray Sanayi ve Ticaret Odasınının İlknur İnceöz’e kurum sayfasından teşekkür ettiği bir ilde zaten seçimi kazanmamız beklenemezdi. Buradan Aksaray Ticaret Odası başkanına ve meclis başkanına sesleniyorum, teşekkür yetmez İlknur hanıma bir de plaket verin. Buda sizin onurunuz olur.” diyerek STK’larında güçlülerin yanında durduğunu belirtti.
“ Vicdanım Rahat”
Değerli arkadaşlarım üç buçuk sene boyunca yürüttüğüm çalışmalarda verdiğim mücadelede yanımda oldunuz. Biz, bize yakışan örgütlü mücadeleyi hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi olarak verdik. Hepiniz yanımda oldunuz. Aksaray’da ki haksızlıklarla mücadele ederken en büyük dayanağım sizlerdeniz, gücümü sizden aldım. Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle de koşturduğumda o enerjinin ana kaynağı sizlerdiniz. İl başkanlığı görevimin bitiminde bayrağı devralan arkadaşlarım görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. İki belediye başkanım her daim eforlarını Ali kardeşim meclise gitsin diye harcadılar, teşekkür ediyorum. Bana verilen üç buçuk yıllık yetkinin sonunda kendime vicdanen rahatmısın diye sordum, evet vicdanen çok rahatım. Vicdanen bana verilen sorumluluğu yerine getirdiğimi düşünüyorum. Aksaray’ın hakkına sahip çıktım, dar gelirlinin, kimsesinin, yoksulun, mağdurun, zalimin zumune uğrayanın yanında olduğum için çok rahatım.
Umarım Ki Seçim Gecesi Aksaray’da Patlayan Havi Fişekler Aksaray Halkına Gerekli Katkıyı Sağlar
Ne söylersek söyleyelim Aksaray halkı seçimini yapmıştır. Umarım ki bu seçimin kazananı Aksaray olmuştur. Dilerim ki bu seçimin sonuçları Aksaray halkını sahipsiz bırakmamıştır. Dilerim ki bu seçimin sonuçları Aksaray’ı Aksaray halkını sahipsiz bırakamıştır. Temenni ederim ki bu sonuçlar bozgunculara, talancılara, ratçılara geniş bir mücadele alanı açmamıştır. Umarım bu sonuçlar Aksaray’ı muhalefetsiz bırakmamıştır. Gönülden isterim ki bu sonuçlar Ali Abbas Ertürk korkusu ile inine çekilen rantçıların yeniden meydana çıkmasına olanak sağlamamıştır. Umarım ki seçim gecesi Aksaray’da patlayan havi fişekler Aksaray halkına gerekli katkıyı sağlar, bu havayi fişekler boşyere patlatılmamıştır.
Aksaray halkı bu seçimde üzerine düşeni yapmıştır. Aksaray halkı sizin evladınız Ali Abbas Ertürk’e her türlü desteği sağlamıştır. Bunu ittifak öncesi yapılan anketlerde, her partinin anketleri bizim yüzde 18’ e yaklaşan bir oyumuz olduğunu ortaya koymuştur. Aksaray halkı da üzerine düşeni yapmıştır. Ali Abbas Ertürk olarak bende üzerime düşeni yapmıştır. Hem seçim öncesi mücadelesini vermiş, hemde sizler beni aday olarak takdir ettikten sonra gecemi gündüzüme katarak, bir anımı boş geçirmeyerek, her bir saniyemde sizin emanetinize daha iyi sahip çıkmak için çalışarak, her bir anımı ittifakın oylarını yukarıya taşımak için gerekeni yaparak geçirdim.
Bundan sonrada sizlerin emrinde gerekeni yapacağım. Bir vatandaş olarak Aksaray halkının iyiliği için hizmet vermeye devam edeceğim ”dedi
Partimizin Yönetim Kadrolarının Emrinde Çalışmaya Devam Edeceğim
Siyaset zor bir iştir, stresli bir iştir, bazen duygularımızı kontrol edemediğimiz bir süreç geçirdik. Üç buçuk yılı birlikte geçirdiğim kırdığım çalışma arkadaşlarımdan da özür diliyorum ve helallik istiyorum. Bir kardeşiniz olarak partide Hiçbir görevim yokken de bir genel başkan kadar, il başkanı kadar, ilçe başkanı kadar sorumlu hissetmeye ve partimizin yönetim kadrolarının emrinde çalışmaya devam edeceğim.
Siyaset zor bir iş olduğu kadar, uzun bir mücadeledir. Bu mücadelenin sonuçlarını görmeye bazen insan ömrü müsaade etmeyebilir. Mustafa Kemal Atatürk verdiği mücadelenin sonucunu kendisi görememiştir ama biz torunları gördük” diyerek mücadelenin sürmesi gerektiğini vurguladı.
Mücadele Edenler Her Zaman Kazanamaz Ama Kazananlar Er Ya Da Geç Mücadele Edenler Olacaktır
Ertürk konuşmasının devamında gençlere umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini de belirtirken” Seçim sonuçları en çok gençleri üzdü. Gençlerimiz üzülmesin, umudunu yitirmesin, gençlerimizin umudunu yitirdiği yerde herşey biter. Mücadele edenler her zaman kazanamaz ama kazananlar er ya da geç mücadele edenler olacaktır” dedi.
Meclise girmek için mazbata gerekir ama halkın gönlüne girmek için mazbataya gerek yok. Biz bunu başardık. Bugün Aksaray’ın sokaklarında, köyünde kahvesinde kazananlar değilde kaybeden konuşuluyorsa buda bunun sonucudur” diyerek toplumdaki yerinin vekillikten daha önemli olduğunu belirtti.
Birkaç Puanlık Oy Kaydıırması Bu Ülkenin Kaderini Değiştirebilir
İki turlu bir seçimin ilk turunu tamamladık, Cumhurbaşkanlığı seçiiminde de istediğimizi alamadık. Şimdi önümüzde Cumhurbaşlanlığı seçimlerinin ikinci turu var. Birkaç puanlık oy kaydıırması bu ülkenin kaderini değiştirebilir, arkadaşlarımızın burukluğunu gözlerinden görebiliyorum lakin bizim buna vaktimiz yok. Bizim önümüzde altın değerinde bir on iki günümüz var.
14 Mayıs’ta ki seçim ne kadar önemliyse, 28 Mayıs’ta kiseçim iki kat daha önemli. Beni sevenlerden, tüm örgütümüzden, gönül verenlerimizden rica ediyorum, bu seçime yoğunlaşalım, bu seçimde mücadelemizi başarıya ulaştırmak için uğraşalım, çaba harcayalım ki 28 Mayıs’ta bu ülkenin kaderini değiştirelim. Bunun olacağına inanıyorum, 28 Mayıs’taki seçim burukluğumuzu unutmamızı da sağlayacaktır. 14 Mayıs’ta gördüğümüz sıkıntılar, sandık başkanlarından karşımıza militanca dikilenler oldu, sizin verdiğiniz itiraz dilekçelerini almayanlar oldu, hukuksuzluğu kendine şiar edinenler oldu. Devlet memurluğu gömleğini farkında olmayıp üzerine bir Recep Tayyip Erdoğan gömleği geçiren oldu. Köy köy Ali Abbasın peşinden gidip toplantılar düzenleyenler oldu. Siz devlet memurusunuz, hükümetin değil devletin memurusunuz. Hükümeti oluşturan partiler değişkendir. Eğer bu engel olma tavrınızda ısrar ederseniz bilin ki Türkiye gibi ülkelerde kazananla kaybeden çok çabuk yer değiştirebilir. Atalarımızın da söylediği gibi ‘keser döner sap döner gün gelir hesap döner’ diyorum, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için destek istedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL