Genel

Aksaraylı Avukatlardan NET MESAJ

Aksaraylı Avukatlardan NET MESAJ

                                                      
Aksaraylı Avukatlar”Dik duracağız,korkmadan şiddetin her türlüsü ile mücadele edeceğiz”

BASIN AÇIKLAMASI

 Bilindiği üzere, 29/04/2019 tarihinde Aksaray Barosu mensubu meslektaşımız sayın Av. İbrahim Ergin, görevini ifa ettiği esnada ve görevi nedeni ile uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilmiştir.

Bu elim hadise sonrasında,  meslektaşımız Av. İbrahim ERGİN’nin ölüm haberlerinin yapıldığı sosyal medya hesaplarında “hak etmiş ölümü”, “hak yerini buldu”, “Avukat ile kalmam. Hakim savcı katliam yaparım.” , “benim de geberteceğim üç avukatın vakti saati var”, “çok sevindim, ettiğimiz beddua yerini buldu”, “kimse kimseyi durduk yere vurmaz, Adama acıdım”, “avukat ne yaptı da adam canından bezdi bu kadar, bu avukatlar bazen duracağı yeri bilmeli”, “avukat demek senin cebinden para çalan demek, kimse kimseyi durduk yere öldürmez”, “şahsiyetsiz, karaktersiz, hırsız, arsız mafyanın adamları olan o kadar çok avukat var ki” şeklinde meslek onur ve haysiyetine yönelik bir çok sözlü saldırı gerçekleşmiş ve gerçekleşmeye devam etmektedir.

Söz konusu saldırılar bu ölüm klavyeliği ile kalmamış, 02.05.2019 tarihinde duruşma salonunda, mesleğini icra etmekte olan meslektaşlarımıza karşı tehdit ve hakaret içeren sözlerle “ BU AVUKATLARI BOŞUNA ÖLDÜRMÜYORLAR, İYİ YAPMIŞ, ÖLDÜRENİ TAKDİR EDİYORUM, BENİMDE SİLAHIM OLSA BENDE AYNISINA YAPARIM, HANGİ AVUKATTAN BAŞLAYAYIM, HANGİSİNİZ KARŞIMA ÇIKACAK, İTİRAZI OLAN VARSA SÖYLESİN” şeklinde fiili saldırılara dönüşmüştür. Mesleğimize karşı sistematik şekilde yapılan bu saldırılara ilişkin Baro Başkanlığımız bünyesinde Avukat Hakları Merkezimiz tarafından, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve şahıslar hakkında soruştura başlatılmıştır. Özellikle vurgulamak gerekirse Aksaray Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak mesleğimize saldırıda bulunan bu şahıslar hakkında sürecin takipçisi olacağız.

Bir kez daha bilinmesini isteriz ki avukat kimsenin borcunun ve bu borcun ödenememesinin sebebi değildir! Bilinmesini isteriz ki avukat paylaşılamayan miras mallarının taraflar arasında yarattığı mal paylaşma hırsının sebebi değildir! Bilinmesini isteriz ki avukat boşanan ya da boşanmak isteyen tarafların kavgalarının sebebi değildir! Bilinmesini isteriz ki avukat gaspçının, katilin, hırsızın, tecavüzcünün iştirakçisi değildir! Avukat tüm bu örnek olarak saymış olduğum olaylarda kanunların taraflara savunma hakkı tanıması nedeniyle kanunların verdiği yetki ve görevler doğrultusunda görevini icra eden adalet savunucularıdır.

Mesleğimize karşı yapılmış olan ve yapılacak her türlü saldırıya karşı Aksaray Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak had hudut bilmezlere karşı dimdik ayakta olduğumuzu bildirir, mücadelemize istikrarlı bir şekilde devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Aksaray Barosu Avukat Hakları Merkezi  Başkanı

 Av. Emrah AKTAŞ

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL