Genel

Aksaray’ın Bitki Türleri Kayıt Altına Alınıyor

Aksaray’ın Bitki Türleri Kayıt Altına Alınıyor

Aksaray Belediyesi, şehrin zengin bitki florası içerisinde yer alan endemik bitki türlerinin tespiti ve kayıt altına alınması için önemli bir projeye daha destek veriyor. Aksaray il genelinin tamamını içine alan ve bu özelliği ile Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projeyle bilimsel araştırmalar sonucunda Aksaray’ın endemik, tıbbi aromatik ve ekonomik bitkileri 3 farklı fotokitapta toplanacak.

Proje yürütücülüğünü Fotoğraf Sanatçısı Uzman Biyolog Hakan Öztürk’ün üstlendiği ve Aksaray Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Seher Karaman ve Prof. Dr. Mehtap Tekşen’in akademik çalışmalarıyla Aksaray’ın endemik, tıbbi aromatik ve ekonomik bitki türlerinin tespiti yapılıyor. Bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin kaynakları bulunan Aksaray’ın bitki türlerinin gelişim süreçlerinin dikkate alındığı çalışma yaklaşık 1 yıldır sürüyor.

Toplam 2 yıl sürecek çalışma, elde edilen veriler ışığında Aksaray’ın Tıbbi Aromatik Bitkileri, Aksaray’ın Endemik Bitkileri, Aksaray’ın Ekonomik Bitkileri kitabları ile kayıt altına alınacak.

Aksaray Belediyesi’nin desteklediği ve şehrin ekoturizmini doğrudan etkileyen bu proje, Aksaray’ın biyolojik zenginliği adına yapılacak birçok proje ve çalışmaya da kaynak olacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da yetişen bitki çeşitliğinin araştırıldığı bu projeye destek verdiklerini söyledi. Başkan Dinçer, Aksaray’da yetişen endemik bitkilerin, pek çok alanda kullanılan tıbbi aromatik bitkilerin ve şehirde yetiştirilen ekonomik bitki görsellerinin kayıt altına alındığını, çalışma sonunda basımı yapılacak fotokitaplarla şehrin bitki florasının ortaya çıkarılacağını belirtti.

Çalışma sonunda Aksaray bitki türünü yansıtan fotoğraf sergisi açılacağı bilgisi paylaşan Başkan Dinçer, bu çalışmada emeği olan akademisyen Prof. Dr. Seher Karaman ve Prof. Dr. Mehtap Tekşen ile Fotoğraf Sanatçısı Uzman Biyolog Hakan Öztürk’e teşekkür etti.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL