Genel

Aksaray’da Yardıma ihtiyacı olanları dert edindiler

Aksaray’da Yardıma ihtiyacı olanları dert edindiler

10 yaşındaki bir çocuğun iyilik dolu kalbinden doğan yardım eli Aksaray Hayra derneği nasıl Oluştu?

2018 yılından beri sosyal medya üzerinden başlattığımız iyilik hareketi 29 Nisan 2020 yılında resmi statüsü kazandırılan AKSARAY HAYRA DOĞRU YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ilk oluşum süreci 10 yaşındaki bir Kız Çocuğun okuldaki bir arkadaşının durumunu hüzünlü bir şekilde ailesine anlatması ile aileninde bu duruma kayıtsız kalmayıp kendi imkanları ile yardıma muhtaç çocuğun ve ailesinin mağduriyetini bir nebzede olsa gidermesiyle başladı.

Daha sonra bu kız çocuğunun durumu aileyi çok derinden etkilediği için “Acaba bu durumda başka ihtiyaç sahibi ailelerde var mıdır?” diye düşünerek bu oluşumu daha geniş kitlelere yayma çabası içerisine girerek hayırsever ailelerin AKSARAY HAYRA DOĞRU adında sosyal bir platform oluşturmaları ile ilk yardımlar yapılmaya başlandı.

Nisan 2020 yılına gelindiğinde kurulmuş olunan bu oluşuma artık resmi bir yapı kazandırma ihtiyacı duyuldu ve 29 Nisan 2020 tarihinde AKSARAY HAYRA DOĞRU YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ adı altında resmi statü kazandırıldı.

Bu tarihten itibaren derneğimize başvuran 1300 civarında ihtiyaç sahibi aileye sağlık, gıda, giyim-kırtasiye, eşya, odun-kömür, soba ve ayrıca küçümsenmeyecek miktarlarda gelir desteği hayırseverler tarafından sağlanmakta.

SAĞLIK
Sağlık konusunda maddi sıkıntı içinde olan hastaların özellikle şehir dışında yapılması geren tedavileri için gerekli yol, konaklama ve hastane masraflarını yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşlar sayesinde karşılamakta.

GIDA
Aksaray İli sınırları içerisinde geçim sıkıntısı çeken ailelerimizin gerek resmi araştırmaları gerekse birebir aile ziyaretleri yaparak durumları Hayra Doğru Derneği’nin yönetim kademesince sonuçlandırılmasıyla en az 1 ay yetecek şekilde Dernek Marketimizden ailelerin kahvaltılık, temel gıda ve meyve-sebze ihtiyacını karşılamaktadır.

GİYİM-KIRTASİYE
İhtiyaç sahibi ailelerimizde çocuk ve yetişkin bireylerin yazlık ve kışlık giyim ihtiyaçları ile okul çağında bulunan ilk, orta, üniversite eğitimi gören öğrencilerimizin her türlü okul ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

EŞYA
Hayırsever vatandaşlarımız evlerinde kullanılmayan ve atıl durumda bulunan her türlü ev eşyaları derneğimize ait kamyonetle alınarak yine ihtiyaç sahibi ailelerimizin tüm araştırmaları yapılıp durumları değerlendirildikten sonra derneğimizin aracıyla ailelere teslim edilmektedir.

ODUN-KÖMÜR-SOBA
Kış şartlarının ağır geçtiği ilimizde ailelerin ısınma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile derneğimize yapılan maddi yardımlarla derneğimizin gerekli gördüğü miktarlarda odun, kömür ve soba ihtiyaçları tedarik edilerek ihtiyaç sahibi ailelerimizin soğuk kış günlerinde sıcak bir yuvaya kavuşturulması sağlanmaktadır.

GELİR DESTEĞİ
Geçim sıkıntısı içerisinde bulunan işi ve herhangi bir geliri bulunmayan ailelerin elektrik, su ve kira giderleri yine tüm araştırmalar ivedilikle yapıldıktan sonra ve derneğimizce uygun görülen ailelere maddi destekte bulunularak eksikleri tamamlanmaktadır.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL