ASAYİŞ

Aksaray’da Tam kapanma öncesi vatandaş sokağa döküldü

Aksaray’da Tam kapanma öncesi vatandaş sokağa döküldü

Dünyayı tehdit etmeye devam eden Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Koronavirüs tedbirleri ile ilgili Aksaray Hıfzıssıhha Kurul Kararlarına ek olarak;29 Nisan Perşembe  saat 19.00 dan,17 mayıs  saat  05.00’e kadar sokağa Çıkma yasağı uygulandı.

Sokağa çıkma yasağına girilmesine saatler kala, Aksaray’da  Bayram öncesi Arife günü alışverişi yaşandı. İğne atsan yere düşmeyecek kalabalığın, sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığı gözlenirken, maskesiz  sokağa çıkanların da varlığı gözden kaçmadı.

Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayan yeni varyantları sonrasında artan bulaşıcılığıyla birlikte Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni tedbirlerin alınması gerekmiş ve 13 Nisan 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 14 Nisan 2021 Çarşamba gününden itibaren iki haftalık kısmi kapanma sürecine girilmişti.

Ancak kısmı kapanmanındı fayda etmediği, pandemi riskinde, her geçen gün hızla yayılımın görüldüğü  ülkemizde, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  tam kapanma açıklamasıyla illerde yeni kararlar alındı.

Aksaray Hıfzıssıhha kurulu kararlarının da açıklanmasıyla birlikte, perşembe günü, vatandaşlar sokaklara akın ettiler. Özellikle mağaza ve alışveriş merkezlerinde oluşan uzun  ödeme kuyrukları gözlenirken, mağazaların  içerisinde, vatandaşların neredeyse birbirini ezerek alış veriş çılgınlığı yaşadığı gözlendi. Maskesiz olan vatandaşların varlığı gözden kaçmaz, sosyal mesafeye hiç uyulmaması, Aksaray’da  mavinin hayal olduğunu ortaya koydu.

Sokaklarda insanların, yürümekte bile  zorlandığı görülürken, sokağa çıkma kısıtlamasından bir gün öncesi Aksaray’da adeta, bayram öncesi arife günü alışverişi yaşandı. Görülen manzaranın  iç açıcı manzara olamadığı yorumunu yapan vatandaşlar,” bugün  herkes kovid olmazsa bir daha olmaz, Aksaray’da kovid, bugünkü bu kalabalıktan sonra patlama noktasına gelecek “yorumunu yaptılar.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL