ASAYİŞ

Aksaray’da, polis ekipleri asayiş uygulaması gerçekleştirdi

Aksaray’da, polis ekipleri asayiş uygulaması gerçekleştirdi

Aksaray’da polis ve bekçilerin katılımıyla gerçekleştirilen genel asayiş uygulamasında araç ve şahıslar didik didik arandı. Huzur ve güven ortamının sağlanması, olabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Aksaray Merkez Hacılar Harmanı Mahallesinde geniş çaplı uygulama gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen uygulamada asayiş ve trafik ekipleri bekçilerle birlikte görev aldı.

Polis ekiplerince durdurulan tüm araçlar didik didik arandı. Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri araçları ve sürücülerin alkollerini kontrol ederken, Asayiş Şubesi ekipleri de sürücü ve yolcuların üzerlerini didik didik aradı. Mahalle ve çarşı bekçileri ise tüm şahısların bir bir GBT sorgusunu yaptı. Çok sayıda emniyet mensubunun katıldığı uygulama kent genelinde farklı noktalarda 2 saat boyunca sürdü. Uygulamadan geri geri giderek kaçmaya çalışan kadın sürücü polis tarafından yakalanarak gerekli maddelerden ceza uygulandı. Araçlarda yapılan aramalarda  2 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla yapılan genel asayiş uygulamasında ehliyetsiz, alkollü araç kullanan sürücülere toplamda 21.809 TL Trafik cezası uygulandı. Alkollü olduğu için uygulama noktasına girmemek için geri geri araç kullanarak kaçmaya çalışan kadın sürücü polis ekiplerince yakalanarak ters şeritte gitmekten 1823 TL, alkollü araç kullanmaktan 1823 TL, dur ihtarına uymamaktan 427 TL, Ehliyetini yanında bulundurmadığı için 427 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca durdurulan araçlarda yapılan aramalarda 2 Kurusıkı tabanca yakalandı.

Yapılan uygulamada trafik yönünden eksiği olan, alkollü araç kullanan, ters şeritte araç kullanarak uygulamadan kaçmaya çalışan sürücülere, toplamda 21.809 TL trafik cezası kesildi.

Uygulama esnasında yapılan aramalarda 2 kurusıkı tabanca yakalandı. Kurusıkı tabanca yakalatan vatandaşların silahlarına el konuldu ve ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Alkollü araç kullanan ve uygulama noktasına girmemek için  68 BA 669 plakalı araçla geri geri kaçarken ekipler tarafından yakalanan 22 yaşındaki Menşure Nur B. İsimli  alkollü kadın sürücüye Ters Şeritte gitmekten 1823 TL, alkollü araç kullanmaktan 1823 TL polisin dur ihtarına uymamaktan 427 TL, Ehliyetini yanında bulundurmadığı için 427 TL idari para cezası uygulandı.

Uygulama sırasında kontrol için durdurulan vatandaş Mustafa Karaağaç: “Allah devletimizin Polisine, bekçisine güvenlik görevlisine bütün birimlerine yardımcı olsun. Sağ olsunlar gecenin bu saatinde huzurumuz ve güvenliğimiz için çalışmaktadır.” Diyerek uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL