Genel

Aksaray’da Para ile toplu taşımada seyahat devri kapandı

Aksaray’da Para ile toplu taşımada seyahat devri kapandı

Loading

Aksaray Belediyesi Covid-19 salgını sürecinde yayılımın önüne geçmek için yeni bir uygulamayı daha bu günden itibaren hayata geçiriyor.
Bugünden itibaren, şehir içi ulaşımda kullanılan toplu taşıma araçlarında nakit ile ödeme yapılarak yolculuk yapılması  sonlandırıldı.

Yeni uygulamaya göre toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlara kartla seyahat etmeleri zorunlu hale getirildi.
Aksaray Belediyesinin toplu taşıma araçlarında hayata geçirdiği, yeni uygulama ile para alışverişinin önüne geçilerek sürücüler ve yolcular arasındaki teması en aza indirmeyi amaçladı.

Ücret ödemesinin yapıldığı sırada araç içerisindeki oluşan yoğunluğunda önüne geçilmiş olacak. Vatandaşların kart ile ulaşım sağlamalarını teşvik etmek ve karta ulaşımlarını kolaylaştırmak şehrin muhtelif yerlerinde kurulan stantlarda kartlar ücretsiz olarak dağıtılıyor
Toplu taşıma araçlarında yapılacak yeni uygulamanın bir diğer kazanımı da kartların kişiselleştirilerek HES kodu ile eşleştirilmesi olacak. Kullanıcılar toplu taşımada kullanacakları kartları ile HES kodlarını www.kart68.com internet sitesinden online olarak eşleştirecek.
HES kodlarının ve kartların eşleştirilmesi ile Covid-19 testi pozitif çıkan veya bilim kurulu kararı ile karantina sürecinde olan kişiler toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Şehir içi ulaşımda kullanılan toplu taşıma araçlarında yeni geçilen bu dijital dönüşüm sayesinde salgının yayılım hızı azaltılmaya çalışılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL