Genel

Aksaray’da Maviye Geçme Hayalimiz var

Aksaray’da Maviye Geçme Hayalimiz var

İzzet Tınmaz / Gazeteci – Yazar

Aksaray’da COVIT 19 tedbirleri oldukça sıkılaştı. Amaç KIRMIZI renkten MAVİ renge geçme çabası. Aslını sorarsanız çokta zor değil. Sadece birazcık fedakarlık gerekiyor. Kural tanımaz tutumlar sergilemek yerine kurallara riayet etmek işin püf noktası.

İyi de neden yasakları delmek için farklı alternatifler arıyoruz ki bunu da anlamış değilim. Aksaray’da Valisinden Belediye Başkanına , Emniyet ve Jandarma personelinden tüm resmi ve kamu kurum personeline kadar herkes can siperane çalışıyor. Amaç az öncede belirttiğim gibi KIRMIZI Renkten MAVİ renge dönmek.

Aksaray’da bunu başarmak bana göre çok zor bir ihtimal. Bu salgının artması birçok bürokratı koltuğundan edecek gibi görünüyor. Alınan önlemler yeterli mi ? Yaptırımlar ne kadar uygulanıyor ? Salgının önlenmesi için çaba harcayan kişilerin çabalarını boşa çıkartmak için neden bu kadar vurdum duymazlık var?  Salgının önlenmesi için çaba harcayan kişilerin çabaları yetersiz mi kalıyor? Bu gibi soruların ardı arkası gelmiyor. Benim kişisel fikrim ve eski deneyimlerime göre, bu salgının yayılma hızı böyle devam ederse bir kaç önemli kişinin yerleri başkaları ile değişir gibi geliyor. Tarih tekerrür eder mi? Bence olası bir ihtimal dahilinde.

Gelelim Sokaklarda gezme huyumuzu değiştirmemiz neden gerekiyor biraz analiz edelim.

Peki biz bu kadar çaba gösteren, emek veren insanlara ne kadar yardımcı oluyoruz?

Hiç yardımcı olmadığımız gibi bu çabaları baltalamak için nerede ise var gücümüz ile çabalıyoruz.

Bir basın mensubu olarak Aksaray şehir merkezindeki yeşil alanları, oturmak için mesken tutanları gözlemledikçe içim sızlıyor.

Cadde ve sokaklarda sıkış tepiş gezen insan selini görünce kendi kendime ” Yahu ne oluyor bu insanlara, evde oturup çayını demle televizyonunu aç seyret sokakları arşınlamanın alemi ne ” diye sitem ediyorum.

Bu salgının daha fazla yayılmasını önleme çabaları için alınan önlemlerde ters giden bir şeyler mi var? Bana göre var. İnsanlara tutanak tutmak veya uyararak salı verme yerine para cezası uygulamak ve farklı yaptırımlar ( Caydırıcılık özelliği fazla olan) ile bu salgın illetinden kurtulmak mümkün.

Aksaray’da COVIT 19 salgını her geçen gün aleyhimize çoğalıyor .

Aksaray’da COVIT 19 salgını her geçen gün aleyhimize çoğalmakta. Bundan esnaflar başta olmak üzere her kesim etkilenmekte.  Yani kısacası ucu hepimize dokunuyor. Esnaf dükkanını açamaz ise çalışan sayısını azalma yoluna giderse bundan her kesim etkilenecek. Evde sıkılan birtakım vurdum duymaz yüzünden neden ben sağlığımdan olayım? Neden iş yapamayan dükkanının kapısı kilitli olan esnafın yanında çalışan kişiler işsizler ordusunda yerini alsın.

Çok mu zor  bir süre evde oturup sevdiklerin ile vakit geçirmek?

Evet siz canım sıkılıyor bir iki turlayayım diye sokakları dolduran vurdum duymazlar sözüm size. Benim sağlığımla ,sevdiklerimin sağlığı ile oynama hakkını size kim veriyor? Oturun oturduğunuz yerde . Evinizin suyu mu çıktı. Sokakta maske kolunda veya çenende gezmenin alemi ne? Neymiş Evde bunalmış hanımefendi veya beyefendi. Birde hiçbir şeyden bey haber ufacık çocuğunu da al yanına turla Aksaray sokaklarını. bahaneler üreterek sokaklarda gezmenin alemi yok. Kendini düşünmüyorsan eşini çocuğunu düşün sağlıkları ile oynama.

Kalın Sağlık ile

İzzet Tınmaz / Gazeteci Yazar

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL