ASAYİŞ

Aksaray’da güzel şeyler oluyor

Aksaray’da güzel şeyler oluyor

Aksaray valiliği ve Ziraat Bankasının birlikte yürüttüğü  “ Köyümde Yaşamak için bir sürü nedenim var ” projesi 2 etabı için bu gün Aksaray valiliği ve Ziraat Bankası arasında düzenlenen tanıtım ve imza töreni ile resmen başladı.

İlk etabı 2020 yılı Ekim ayı içerisine başlayan ve Türkiye sıralamasında emsal projeler içerisinde zirvede tamamlayan   “ Köyümde Yaşamak için bir sürü nedenim var ” projesinin 2. Etabı için Aksaray valiliği ve Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı. Bu projeyi özel kılan ise Aksaray’da yetişen damızlık küçükbaş hayvanların haricinde farklı illerden damızlık küçükbaş hayvan ithalatına izin verilmeyecek olması.

Aksaraylıdan daha çok Aksaraylı vali Aydoğdu

Aksaray valisi Hamza Aydoğdu Aksaray’ı her platformda tanıtmak hayvancılık, tarım ve sanayi şehri olmasında katkısı azımsanmayacak kadar fazla olması sayesinde “ Köyümde Yaşamak için bir sürü nedenim var ” projesine ilk start verildiği, 2020 yılı Ekim ayından beri zirvede tamamlamasında Aksaray valisi Hamza Aydoğdu liderliğindeki ekibin emekleri, özverili çalışmaları olduğu inkâr edilemez bir gerçek. Aksaray valisi Hamza Aydoğdu liderliğindeki ekip sayesinde hayata geçirilen projelerin başarı hikâyeleri, çevre illerin Aksaray’ı rol model almasında en önemli etken oldu.

Türkiye genelinde Bürokratından en üst yöneticisine sanayicilerden esnafına kadar her kesimden insanın Aksaray’ın ismini dimağına kazımasında en büyük etken kusursuz şekilde planlanmış ve aksaklığa mahal verilmeden iyisinin en iyisi olarak tamamlanmış projelerin ard arda hayata geçirilmesinin katkısı inkâr edilemeyecek bir gerçek. Tabii bu gerçeğin tam merkezindeki isim Aksaray valisi Hamza Aydoğdu olduğu kadar emrinde görev yapan bürokratların projeleri sahiplenerek insanüstü çaba ile koordineli çalışmalarından başka ne olabilir ki.

Aksaraylıdan daha çok Aksaraylı olan vali Aydoğdu ve emrinde görev yapan bürokratların başarılı projelerin altına imzaları olduğu sürece Aksaray hızla büyüyen bir sanayi kenti olmasının yanı sıra tarım ve hayvancılıkta, Türkiye’de örnek alınan nadir şehirlerarasında en üst sıralarda yerini her zaman alacağı , tartışılmaz bir gerçek olduğunu herkes tarafından kabul görülmektedir.

Kısacası vali Aydoğdu ve emrinde görev yapan bürokratlar sayesinde Aksaray değişimi yaşıyor hak ettiği saygıyı görmesinin ötesinde mutlu yaşanabilir kentler arasında en üst sıralara çıkmayı sürdürüyor. Sözün özü Aksaray’da güzel şeyler oluyor.

Kalın sağlık ve mutlulukla başak bir yazıda görüşmek umuduyla.

İzzet TINMAZ / Gazeteci

 

 

 

 

  

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL